avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare act vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare act vanzare cumparare imobil

Buna ziua,
Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am cumparat un imobil - prin notariat de la o persoana mandatata de fratele sau.
1. Mandatarul a declarat in fata notarului ca mandantul este in viata, iar el era decedat.
2. In acel moment procura nu era revocata.
3. C/v imobilului a fost achitata mandatarului de fata cu notarul.
4. In ce conditii se poate anula actul de vanzare cumparare si ce repercusiuni pot avea eu, fiind cuparator de buna credinta?
Cu multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: val18 , utilizator 00:16, 4 Septembrie 2011
se poate anula de cineva care este interesat si cere in instanta,dar cu despagubirea d-voastra de catre mandatar
ionescua65 a scris:

se poate anula de cineva care este interesat si cere in instanta,dar cu despagubirea d-voastra de catre mandatar

Multumesc pentru raspuns dar vreau sa va mai intreb:
in cazul in care mandatarul nu ma poate despagubi. Ce implicatie pot avea eu, fiind cumparator de buna credinta? Pot pierde imobilul?

buna ziua.
daca dovediti ca ati fost cumparator de buna-credinta nu veti pierde imobilul .
intrebare: cum si cand ati aflat ca mandantul a decedat de fapt ??
roxanel a scris:

buna ziua.
daca dovediti ca ati fost cumparator de buna-credinta nu veti pierde imobilul .
intrebare: cum si cand ati aflat ca mandantul a decedat de fapt ??

La 2 saptamani dupa incheierea contractului mandatarul in momenrul predarii cheii imobilului mi-a spus ca fratele lui nu mai traieste!
Deci: in perioada precontractului mandantul - traia
La 2 saptamani dupa contract acesta era decedat dar, mandatarul a dat declaratie la notar ca mandantul traieste.
e caz penal ce a facut mandatarul. daca mandantul are mostenitori in afara de fratele sau acestia pot contesta cu succes in instanta actul de vanzare-cumparare si pot cere anularea lui.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament in romania prin procura consulara carmenici carmenici Sotii A si B din Canada au trimis o procura consulara in Romania in 2011catre C, in vederea vanzarii unui apartament , in care se specifica ca mandatarul ... (vezi toată discuția)
Probleme vanzare mostenire eugen05 eugen05 Buna ziua, Am cumparat un teren pe care se afla un imobil demolabil. Cei de la care l-am cumparat (numiti X), l-au cumparat la randul lor de la un mandatar ... (vezi toată discuția)
Procura speciala facuta in anul 1976 pentru vanzare imobil care nu are semnatura mandantului ... Dana1313 Dana1313 In anul 1976, notarul x intocmeste Procura Speciala prin care spune ca mandantul ( unchiul meu ) il imputerniceste pe un anume S sa vanda in numele lui si cu ... (vezi toată discuția)