Ce pot face in aceasta situatie?
Am un teren invecinat pe una din laturi cu un cimitir, cimitir care avea gard cam cazut, dar exista... iar pe latura opusa, drumul de acces, si alti 2 vecini. Unul din acesti 2 vecini a intrat pe terenul meu construind un gard. Am stat de vorba cu el si nu s-a rezolvat nimic el sustinand pe baza unor acte de cand era bunica fata, ca bucata aceea de teren ( de la mine) este a lui... in fine am chemat de la Primarie am facut din nou masuratori pe baza cadastrului meu; am bagat mana adanc in buzunar si am construit gard .
Si de aici au inceput problemele ... Preotul si administratorul cimitirului (celalalt vecin), vazand ca am construit gard pe 2 laturi ale terenului s-au gandit sa darame gardul care despartea terenul meu de cimitir pentru a ma forta pe mine sa construiesc gard si pe aceasta latura.
Gardul a fost daramat prin aprilie si toate gunoaiele, molozul, crucile putezite, copacii defisati au fost aruncate pe terenul meu.
De atunci ne tot duce cu vorba ca o sa construiasca gard si o sa faca si curat pe terenul meu, care intre timp (nemaifiind gard) a devenit groapa de gunoi. Cu mii de rugaminti la preot, a platit si a facut o curatenie sumara ( a mai lasat circa un camion de mizerie), restul am facut eu.
Sunt disperata nu stiu ce sa fac si cui sa ma adresez, nu am bani de gard si daca preotul nu o sa construiasca gard, (... si cu certitudine va spun ca nu o sa construiasca, ma asteapta pe mine sa-l construiesc spunandu-mi ca biserica nu are bani); o sa platesc sute de masini sa-mi adune gunoiul de pe teren.#-o
Puteti deschide o actiune in instanta pe obligatia de a face, prin care sa solicitati acestuia sa construiasca gardul, in caz contrar, acesta fiind obligat la daune cominatorii calculate pe zile de intarziere pana la constructia gardului.
Inselatorie pe fata
ublanoi
Am cumparat acum 10 ani un loc de veci ( 2 morminte, adica 2,5mx2,4m=6 mp ) in curtea bisericii din satul unde sotia mea mosteneste o casa si terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Gard comun
anna76_2014
Buna ziua,
Am un teren intravilan fara constructie pe el.Zona este momentan fara constructii.
Vecinul meu intentioneaza sa se apuce de constructie.
Mi-a ... (vezi toată discuția)