Am un teren intravilan fara constructie pe el.Zona este momentan fara constructii.
Vecinul meu intentioneaza sa se apuce de constructie.
Mi-a solicitat sa particip si eu la cheltuielile pt construirea gardului comun.
Specific ca nu doresc sa construiesc in urmatorii 5 ani si nici nu am garduri pe celelalte laturi.Sunt obligat conform legii sa particip?
Multumesc anticipat
Nu sunteti obligat sa participati. Vesinul poate sa construiasca gardul pe terenul si in felul acesta nu va obliga sa platiti. Va poate cere in instanta sa platiti doar daca gardul este pe mijlocul fotarului.
Pai da, este vorba de mijlocul hotarului. Numai ca eu, deocamdata, nu ma folosesc de acest gard, intrucat nu am nimic construit si nici nu stiu daca voi construi.
In felul acesta, daca am o proprietate de 5 ha pe lungime de 500 m si incep sa construiasca pe latura comuna de 500m, trebuie sa particip la fiecare proprietar, desi eu am practic un camp ?
Multumesc pentru raspuns
Eu cred ca v-a intrebat din politete. Un camp ca sa fie locuit trebuie sa inceapa cineva sa construiasca, iar vecinii sa reuseasca insa se inteleaga intre ei. Daca dvs aveati bani de construit si doreati gard la fel procedati, intrebati vecinii. Gardul facut in asa fel este mai ieftin.De aici apar discrepante in marimea terenului. Dumnaevoastra nu faceti nici o latura de gad, va fac ceilalti gard pe terenu lor,apoi terenul dvs la masuratori iese mai mare. Sa nu va gasit un vecin mai incapatanat