avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme vecin proprietate - refuz ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme vecin proprietate - refuz construire/reparatie gard

Detin in propritate un teren, care prin natura asezarii lui are un singur vecin. Cu acest vecin detin in comun o latura a terenului meu (aprox. 130 m lungime). Am construit un gard pe restul celorlalte laturi si l-am rugat pe vecin sa-si construiasca de la zero gardul pe o distanta de aprox 35 m si sa-l repare pe restul distantei (cel existent fiind in stare foarte proasta). Vecinul, desi accepta, ca este gardul lui, imi replica de vreo 2 ani de zile ca nu are bani. Apoi, in dreptul acestei portiuni fara gard, are o casa mai veche la aprox 30 cm de limita de proprietate, si acum cateva luni a construit de la casa in prelungire un gard de beton in interiorul proprietatii sale care a costat conform spuselor lui aprox 5000 lei (in orice caz o suma mare de bani) si care este paralel pe o portiune cu limita de proprietate. Dar tot acest gard nou este complect in interiorul proprietatii sale, si pe limita de proprietate tot nu este gard. Acum iarasi imi repeta ca nu are bani. Imi intra de la el cainii lui (3) care distrug plante, defecheaza in interiorul proprietaii mele, incearca si stramba gardul de plasa de sarma construit de mine pt a iesi in strada, etc. Exista vreo modalitate prin care pot sa-l oblig, eventual prin proces, sa-si construiasca gard? Se pare ca ar exista o reglementare ca daca nu este PUG/PUD in zona atunci in lipsa acordului vecinului se poate construi la minim 60 cm distanta de limita de proprietate. Este adevarat? Pot ataca in justitie gardul nou construit care este cam la 30 cm construit de limita de proprietate s icare sincer nu stiu la ce serveste? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Gard despãrþitor între proprietãþi gustaw gustaw Am achiziţionat la ţară o proprietate, casă şi grădină. Două laturi ale proprietăţii erau îngrădite, necesitând doar anumite reparaţii. O a treia ... (vezi toată discuția)
Probleme vecinatate irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de locuit, construita in 2008 pe fundatia unei case vechi, pe baza unui proiect, pentru care am autorizatie (de ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)