avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 joburi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 joburi

lucrez cu norma intreaga(8 ore)in prestari servicii si de 1 an lucrez cu 4ore intr-un magazin mare.Solicitarea psihica fiind prea mare,vreau sa renunt la 4 ore,dar vreau sa stiu daca plec cu preaviz.....la 4 ore cat timp si cate ore trebuie sa lucrez(conform noului cod al muncii).
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 2 Septembrie 2011
Depinde cum doriti sa incetati c.i.m. la cel de-al doilea job ... cu acordul partilor sau prin demisie?

1. Cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun.
Faceti o cerere catre angajator prin care ii comunicati ca doriti incetarea raportului de munca cu acordul partilor , potrivit art.55 lit.b C.mun., incepand cu data de ....
In acest caz nu se acorda preaviz.

2. prin demisie - art.81 C.mun.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
In cazul demisiei cu preaviz, termenul de preaviz este cel convenit in c.i.m. , iar durata timpului de munca este cea preavazuta in contract. Daca in c.i.m. aveti trecut 4 ore/zi , atunci in preaviz veti lucra tot 4 ore/zi.
Nerespectarea termenului de preaviz da dreptul angajatorului sa dispuna sanctionarea disciplinara , inclusiv cu desfacerea disciplinara a c.i.m.

Demisia fara preaviz exista in situatiile in care :
- angajatorul renunta total la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.
- angajatprul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m. - art.81 alin.8 C.mun.

De asemenea, angajatorul are posibilitatea de a renunta partial la termenul de preaviz .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre preaviz cristi4sanem cristi4sanem Buna ziua. Lucrez cu contract pe termen nedeterminat de 4 ani de zile, cu 4 ore pe cartea de munca. Acum din cauza datoriilor doresc sa plec din tara. Trebuie ... (vezi toată discuția)
Vreau sa demisionez costelbog costelbog Lucrez la o multinationala si sunt angajat pe o perioada determinata de 3 luni. Am acum 2 luni si 2 saptamani si vreau sa plec.Am gasit in alta parte si nu ... (vezi toată discuția)
Demisie cukrasz_kata cukrasz_kata Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul? (vezi toată discuția)