avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Dupa noul cod al muncii ,mai exista demisie la zi, sau in caz de demisionare sunt obligata sa fac preavizul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 26 August 2011
1. Nu exista demisie la zi ...

2. Potrivit Codului Muncii, regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii. Prin exceptie, contractul individual de munca poate inceta prin demisie fara preaviz in urmatoarele situatii:
- angajatorul renunta total ori partial la termenul de preaviz - art.81 alin.7 C.mun.
- angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca - art.81 alin.8 C.mun.

3. Puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun. - , situatie in care nu se acorda preaviz.

4. Daca angajatorul doreste sa efectuati perioada de preaviz, atunci nerespectarea de catre dvs a termenului de preaviz reprezinta abatere disciplinara, care justifica sanctionarea dvs disciplinara, inclusiv prin desfacerea contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca , demisie costilar costilar Daca imi depun demisia cat timp sunt obligat sa mai vin la servici? (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz armaghedon armaghedon Buna ziua, Imi pot da demisia fara a respecta preavizul de 15 zile prevazut in c.i.m, si daca nu ce se poate intimpla in cazul in care o ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz alessa_alessa alessa_alessa buna seara lucrez la o spalatorie auto unde se spala si cisterne si autocamioane cu substante periculoase . Mentionez ca cisternele se spala si in interior ... (vezi toată discuția)