avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract munca , demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract munca , demisie

Daca imi depun demisia cat timp sunt obligat sa mai vin la servici?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 9 Martie 2013
1. Regula în materie de încetare a contractului individual de munca din iniţiativa salariatului este încetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii. Prin excepţie, contractul de munca va înceta la iniţiativa salariatului, pe durata sau la sfarşitul perioadei de proba, printr-o notificare scrisa, fara termen de preaviz, în temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii, prin acordul partilor (art.55 lit.b C.mun,) sau prin demise fara preaviz (art.81 alin.7 si 8 C.mun.)

2. Art.81 C.mun.
(7) Contractul individual de munca înceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renunţarii totale ori parţiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de munca.

3. Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

4. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie costin2874 costin2874 Vreau sa imi dau demisia de la firma care lucrez si sa plec la alta firma . La firma la care lucrez nu vreau sa plec cu preaviz :azi vreau sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Demisie popaangelica popaangelica daca se da demisia trebuie neaparat facut preavizul?daca da cate zile?program 8 ore ? (vezi toată discuția)
Demisia lauramaria1 lauramaria1 Se mai face preaviz daca vrei să îți dai demisia de la o firma? Mulțumesc (vezi toată discuția)