buna seara lucrez la o spalatorie auto unde se spala si cisterne si autocamioane cu substante periculoase . Mentionez ca cisternele se spala si in interior fara masca si costum de protectie . Cisternele vin murdare de: ulei de soia, ulei de floare, mortaciuni, apa fluviala etc. Nu suntem supravegheati in niciun fel si pe deasupra suntem si batjocoriti de sefii care pe deasupra ne intarzie si cu salriile de 650 lei pe luna. Intrebarea mea este pot demisiona fara preaviz ca sefa mi-a spus ca nu se poate decat daca stau in preaviz 21 de zile iar eu nu mai vreau sa stau acolo ca intre timp mi-am gasit un serviciu mai bun. Multumesc si daca se poate un raspuns cat mai rapid.:(
poti sa faci cerere de incetare a contractului de munca care se aplica incepand cu data la care ai facut cererea! insa trebuie aprobata de ei! intradevar demisia este urmata de preaviz dar incearca ce ti-am spus! bafta!
1. Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
2. Regula in materie de incetare a contractului individual de munca din initiativa salariatului este incetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, in conditiile art. 81 C. muncii.
Prin exceptie, contractul individual de munca inceteaza prin demisie fara preaviz numai daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
3. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Este o situatie in care angajatul poate demisiona fara preaviz si anume:
Art 81 alin (8) din Codul Muncii: "Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă"
Nu stiu daca va incadrati in aceasta situatie.
Conform Art 81 alin (7) din Codul Muncii "Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv".