avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ipotecare imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ipotecare imobil

Se poate ca un s.r.l. sa ceara unui client printr-un contract de v-c , ipotecarea unui imobil ca si garantie de plata? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 23:41, 29 August 2008
Daca imobilul este proprietatea respectivului client, acesta poate garanta o obligatie de plata cu ipoteca asupra imobilului.
Ipoteca poate fi constituita chiar si printr-un contract de vanzare-cumparare (se face mentiune expresa despre constituirea ipotecii, suma pentru care se constituie, etc), insa acesta trebuie sa fie autentificat.
loremaria a scris:

Se poate ca un s.r.l. sa ceara unui client printr-un contract de v-c , ipotecarea unui imobil ca si garantie de plata? Multumesc.

Dupa cum a raspuns colega se poate inscrie ipoteca dar numai in baza unui contact autentic. ANCPI-ul nu inscrie de regula ipoteci decat in baza unui contract autentic( sunt foarte mari discutii pe aceasta tema).
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2008
Florian Turlete, Avocat
Daca se vinde numai constructia ( nu terenul) se poate incheia contract fara autententificar, incluzandu-se privilegiu de rest pret
Imobilul, respectiv constructia, nu se vinde, va fi constituita ca o ipoteca pentru a garanta obligatia de plata ce ia nastere dintr-un contract de vanzare cumparare de materiale de constructii.
Cred ca intuiesc cu ce SRL lucrati. Propuneti-le mai bine sa faca inscrierea contractului de vanzare cumparare in Arhiva Electronica de Garantii Mobiliare, daca nu ma insel este mentionata aceasta clauza chiar la articolul 1 din contract, daca banuiala mea se certifica.
Pot solicita si o ipoteca , insa aceasta va fi pentru o suma fixa echivalent cu creditul comercial stabilit prin contract, iar dvs nu veti putea achizitiona mai mult decat suma pentru care s-a constituit ipoteca. S-au altfel spus debitul dvs nu va putea depasi suma pentru ca s-a constituit ipoteca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)