avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vreau sa incep o afacere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vreau sa incep o afacere

Buna tuturor,ma gandesc sa incep o afacere,un mic fast food si nu prea stiu pasii pe care trebuie sa-i urmez,de aceea m-am gandit ca acesta e locul unde as putea fi cel mai bine lamurita.
1.vreau sa deschid o firma,insa nu stiu ce tip de firma ar fi cel mai bine sa fie,avand in vedere faptul ca nu vreau angajati,decat eu,si inca o persoana.
2.dupa ce ma hotarasc la tipul de firma,daca puteti sa-mi spuneti ce acte am nevoie si daca se poate,si preturile la tot ce implica deschiderea firmei.
tin sa precizez ca nu detin spatiul,ci trebuie sa-l inchiriez.
va multumesc tuturor,o seara buna
Va recomand sa va infiintati o intreprindere individuala. Detaliile privind infiintarea le gasiti aici: [ link extern ]
In cazul unui fast food cel mai indicat ar fi sa infiintati o societate ( firma ) tip SRL, cu atat mai mult cu cat vorbim de doua persoane. Nu este obligatoriu sa aveti angajati.
In vederea infiintarii unei societati veti avea nevoie de actul de infiintare al firmei ( actul constitutiv), un specimen de semnatura al al dministratorului, dovada depuneri capitalului social, declaratii de asociati, dovada spatiului in vederea stabiliri sediului sociat ( contract de comodat ori inchiriere) ..etc.
Costurile infiintarii se ridica de regula undeva la 1200 +/- lei in cazul in care veti angaja o persoana care sa se ocupe de infiintarea societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi deschid un fast-food DONROB3R7 DONROB3R7 As vrea sa deschid cat mai repede un fast food mobil, numai ca nu prea am cunostinte in acest domeniu. Ce acte sunt necesare pentru a incepe o asfel de ... (vezi toată discuția)
Srl studenti sau srl-d ? ContSters368008 ContSters368008 Buna ziua ! Nu am avut niciodata tangenta in familie cu afacerile si nimic legat de acestea ( in forma lor legala si recunoscuta ). Sunt student in anul 4 la ... (vezi toată discuția)
Deschidere fast food reghina23 reghina23 buna ziua as dori sa ca intreb care sunt pasii pt deschiderea unui fast-food mar interesa sa inchiriez o rulota cu care as vrea sa ma deplasez pe la mare pe ... (vezi toată discuția)