avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la indemnizatia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la indemnizatia de somaj?

Buna seara,as dori sa stiu daca am dreptul sa iau somaj ,sunt inscrisa la facultate primul an ,iar societatea unde lucrez in prezent se inchide ,ma da in somaj,mentionea ca am 26 de ani si cotizez de la varsta de 18 ani fara intrerupere.In aceste conditii as putea sa iau si somaj si sa merg la facultate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:04, 3 Septembrie 2011
1. Ca somer provenit din concediere aveti dreptul la indemnizatia de somaj chiar daca sunteti student.
2. - Problema se va pune atunci cand Agentia de Somaj o sa va ofere un loc de munca, corespunzator pregatirii si experientei dvs. profesionale, si nu il veti putea onora din cauza ca sunteti studenta.
- Refuzand locul de munca va inceta si plata indemnizatiei de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj lalar lalar Buna seara O persoana care a fost concediata pentru motive care nu tin de persoana salariatului, urmeaza in prezent si cursurile unei facultati la zi, cu taxa ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? jojo2 jojo2 pe cartea de munca am o perioada de 10 luni, la 2 firme diferite, perioada cumulata in perioada 2008-2009. momentan sunt student la master zi, cu taxa. in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? anyanca anyanca buna ziua ,as dori sa stiu daca pot beneficia de somaj daca am 1 an de munca implinit de la ultimul somaj.Si a doua intrebare este, daca sunt studenta la zi ... (vezi toată discuția)