avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită notificare executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

notificare executare silita

nu am achitat o factura la sc. telefonie mobila in urma cu 12 ani.debitul era de 161` roni,sau adaugat penalizari 550 roni, sunt notificat pentru executare silita sau sa revin cu o solutie de plata in termen de 5 zile zic d.lor altfel se va face exec. silita.Rog sa ma sfatuiti; 1- daca este legala aceasta suma,stiind ca penalizarile nu trebuie sa depaseasca suma datorata.2-ce ale cai mai pot fi sa usurez si sa dau o suma mai mica?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 14:39, 6 Septembrie 2011
Penalitatile pot depasi fara probleme debitul! Dvs insa, nu trebuie sa platiti nimic, datoria fiind prescrisa!
Creanta despre care dumneavoastra faceti vorbire mai sus este prescrisa, in atare conditii posibilitatea creditorului de a va executa silit nu mai exista. Desigur in cazul acesta nimic nu va impiedica pe dumneavoastra sa va achitati datoria.
colegii mei au dreptate
odata prescrisa,creanta nu mai exista
:kissing::rtfm: obligatia ramane insa la nivel moral, deoarece nu se mai poate pune problema interventiei statului in obligarea debitorului la plata.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
ContSters213050, utilizator
Conform decret nr 167/1958 termenul general de prescriptie al datoriilor este de 3 ani

Alte discuții în legătură

Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu kruk veronica1982 veronica1982 Buna ziua, In data de 13.11.2005 am luat niste telefoane de la Media Galaxy (Credit Europe Bank) Valoarea totala a creditului a fost de 2305.70 ron pe o ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)