avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PARTAJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PARTAJ

Daca printr-o hotarire judecatoreasca mie si sorei mele ne-au fost date dintr-o casa de la tara , unuia o camera si celuilalt o camera , unul dintre noi poate sa-si incuie camera si sa nu permita accesul in aceasta camera si fratelui ( sorei ) ?
Cel mai recent răspuns: mrn_cornel , utilizator 14:06, 5 Septembrie 2011
Daca pentru a ajunge la a doua camera este necesar a se face trecerea prin prima camera, nu cred ca este posibil, dar daca nu reprezinta cale de acces spre aceasta, sigur ca se poate.
In cazaul in care hotararea judecatoreasca prevede expres ca fiecare dintre cele doua parti dobandeste dreptul de proprietate asupra partii din imobil aferente unei camere de locuit, atunci partile au dreptul de a dispune de proprietatea sa. Ma mira aceasta situatie, pentru ca, chiar si in cazul in care exista camere de locuit, acel imobil are parti comune sau spatii comune - bucatarie, baie care vor trebui folosite in comun. Daca situatia dintre dvs si sora este conflictuala, si acel imobil nu se poate imparti in materialitatea sa, este o situatie atipica de partaj din punctul de vedere al convietuirii celor doi proprietari. Repet, daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva prin care vi se atribuie in proprietate acea camera, atunci aveti dreptul de a dispune de ea in mod singur si exclusiv, si prin urmare sa interziceti accesul altor persoane.
Da, aveti dreptul de a va incuia camera , de vreme ce sunteti proprietar exclusiv pe acea camera.
Daca exista si parti comune ale imobilului-si cel mai probabil exista,r asupra lor nu puteti face alte lucruri, cu exceptia folosintei lor, fara acordul surorii dvs., iar ea de asemenea.
sigur,fiecare poate beneficia de proprietatea lui cum doreste
o incuie,primeste vizite,face ce vrea cu ea
da poate cu conditia ca acea camera sa nu fie singura posibilitate de acces catre cealalta camera.

Alte discuții în legătură

Proprietate comuna romex romex Am cumparat impreuna cu o sora de a mea o casa de locuit si mai mult pamant si in urma neintelegerilor am decis sa facem iesirea din indiviziune ( partaj) ... (vezi toată discuția)
Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Mama poate in timpul vietii sa vanda partea din apartament ? karmenaurelia karmenaurelia Suntem o familie formata din 2 surori si mama parinte supravietuitor. Datorita caracterului rau voitor a surorii fata de mama, aceasta din urma doreste ca ... (vezi toată discuția)