avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura sau nu?

Buna ziua,intentionam sa cumparam un apartament dar sotul meu pleaca din tara pt doua luni.Pot cumpara apartamentul fara el?am nevoie de procura?va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: PERESCU ANDREEA , Consilier juridic 19:14, 3 Septembrie 2011
Da,puteti cumpara acest imobil impreuna cu sotul,doar daca va imputerniceste sa semnati pentru el si in numele lui prin procura notariala.
d-na
fiind o achizitie de bunuri imobile in timpul casatoriei,il puteti lua singura,spuneti ca sunteti casatorita cu..... si devine bun comun
doar la vanzare trebuie sa fiti amandoi sau sa va dea procura,acum i doar o pierdere de timp si bani
succes
ionescua65 a scris:

d-na
fiind o achizitie de bunuri imobile in timpul casatoriei,il puteti lua singura,spuneti ca sunteti casatorita cu..... si devine bun comun
doar la vanzare trebuie sa fiti amandoi sau sa va dea procura,acum i doar o pierdere de timp si bani
succes

Pentru a indeparta orice suspiciune cu privire la achizitionarea acestui imobil,este recomandat-si nu obligatoriu-ca sotul sa imputerniceasca sotia prin procura notariala.In acest sens,vor fi inlaturate ulterioare probleme ce pot interveni.Astfel,in contractul de vanzare cumparare pot fi inserate clauze care sa avantajeze pe sotul care a contribuit efectiv sau in cea mai mare parte financiar,etc.
Numai in cazurile bunurilor mobile procura speciala nu este necesara.
da, puteti. nu e nevoie si de semnatura sotului dvs pe contractul de vanzare-cumparare. devine bun comun intrucat sunteti casatoriti.

Alte discuții în legătură

Înainte de a deceda, bunicul a împuternicit o persoană să-și vândă sieși un teren de-al lui. mai poate fi perfectat contractul dacă el nu mai este în viață? Diana Biciaga Diana Biciaga Buna ziua Am cateva intrebari legate de o mostenire daca ma puteti ajuta.Acestea suna in felul urmator. Bunicul sotului meu a decedat in data de ... (vezi toată discuția)
Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ... Adriana68 Adriana68 Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil sau teren mircea-sanda mircea-sanda Vrem sa vindem un teren cumparat pe numele sotiei,dupa ce ne-am casatorit.Am facut o procura prin care sotia imputerniceste o alta persoana sa vanda terenul in ... (vezi toată discuția)