Înainte de a deceda, bunicul a împuternicit o persoană să-și vândă sieși un teren de-al lui. Mai poate fi perfectat contractul dacă el nu mai este în viață?
Buna ziua
Am cateva intrebari legate de o mostenire daca ma puteti ajuta.Acestea suna in felul urmator.
Bunicul sotului meu a decedat in data de 15.04.2019.Acesta are 2 fiice dintre care una decedata, aceasta fiind mama sotului meu .Ca si mostenitori ai bunicului in momentul de fata raman sotul meu cu fratele sau si o matusa(cealalta fiica a bunicului care este inca in viata).
Printre bunurile mostenite se numara un teren care a fost vandut dupa ce acesta a decedat respectiv pe data de 18.04.2019. Bunicul a facut un antecontract acum 2 ani in urma cu o anume "x" persoana, de vanzare a terenului respectiv in care era mentionat faptul ca bunicul a primit banii reveniti din vanzarea terenului. Pe langa acest antecontract s-a mai facut si o procura notariala speciala prin care bunicul imputerniceste pe persoana"x" sa-si vanda ei terenul. Se poate ca actul de vanzare cumparare sa fie perfectat in conditiile legii la data de 18.04.2019 dupa decesul bunicului? Se poate face o procura notariala speciala prin care bunicul imputerniceste pe persoana"x" sa-si vanda ei terenul?
Multumesc
Buna ziua,
1. Da bunicul putea sa imputerniceasca pe X sa vanda oricui bunul inclusiv sie-si
2. daca pe acea procura se scrie ca este valabila pana la incheierea actelor atunci da, este valabila si dupa decesul bunicului.
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Da, se putea întocmi o procura prin care bunicul să imputerniceasca o altă persoană să își vândă lui însuși. Deși, în viziunea mea, e contrarietate de interese
Mandatul încetează la decesul mandantului. Nu exista procura valabilă după deces. Fie nu s-a cunoscut decesul, fie s-a acționat cu rea credință
Procura
bambi.2010
buna seara.
pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire ... (vezi toată discuția)