buna seara.
pt vanzarea unui imobil pe care il are in proprietate, pt care a stabilit cui il vinde si la ce valoare, bunica mea doreste sa faca imputernicire unei matusi care nu este de incredere dar care ar urma sa se ocupe de toate demersurile, intrucat bunica este foarte bolnava si nu se poate deplasa. 1. va rog sa imi spuneti daca in procura se poate specifica numele pers catre care proprietara a stabilit vanzarea precum si pretul stabilit sau exista o formulare standard in cazul imputernicirilor pt vanzare prin banca si orice element al tranzactiei va putea fi ulterior restabilit/ modificat de imputernicit. 2. daca pana la finalizarea demersurilor proprietara va deceda, ce se intampla cu tranzactia si daca mai este valabila sau nu imputernicirea. multumesc
Poate fi stipulat in imputernicire cui trebuie sa vanda si pretul, numai ca banca dupa ce va evalua ap, se poate sa nu acorde imprumutul pt casa la pretul stabilit de parti si atunci, fie schimba imputernicirea , sau tranzactia nu se face.
Daca bunica decedeaza intre timp. sigur ca nu mai e valabila imputernicirea.
Se prea poate ca notarul sa nu accepte ca batrana sa imputerniceasca pe cineva daca nu pare ca are discernamant.
1. Da, se poate specifica in procura numele cumparatorului. Se poate mentiona si pretul, insa nu prea v-as sfatui sa o faceti. In practica, avand in vedere durata pana creditul este aprobat, bancile au obiceiul de a-l tot modifica la sutime si la leut, la cursul euro si asa mai departe. Azi pretul e 25.450 euro, maine e 25.497 euro. Si deacat sa tot faceti alta si alta procura...
De asemenea, in cuprinsul procurii se poate mentiona ca pretul va fi virat de cumparator, in contul bunicii, numarul..., deschis la Banca.... Asta daca nu aveti incredere in matusa.
2. Mandatul (procura) inceteaza la data decesului.
Daca bunica traieste pana dupa incheierea contractului de vanzare cumparare, actul e perfect valabil
Multumesc pt raspunsuri. Daca proprietarul decide astfel, procura se poate face si pers care urmeaza sa cumpere prin credit bancar (mentionez ca este tot ruda); o procura facuta chiar cumparatorului pt vanzarea imbolilului, poate fi acceptata de banci/ fondul de garantare ?
Pai cum sa fie?
Ganditi-va logic...bunica imputerniceste pe X sa vanda in numele ei, deci sa semneze contractul de vanzare cumparare. X cumpara.
Cum sa semneze X si ca vanzator si ca (,) cumparator? Sa isi vanda sie insusi?
Evident ca NU!