avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am ...

Notarul nu ma lasa sa vand partea verisorului pentru care am procura, sotului meu. Am o casa la tara, cadastru facut, intabulare,, toate actele. Verisorul meu sta in America si mi-a lasat procura sa pot vinde partea lui la oricine doresc, insa cand am mers lanotariat, mi-a spus ca nu pot vinde la nimeni din familie. Este posibil asa ceva ? Casa este o darapanatura, nu intereseaza pe nimeni. Asadar, ce pot face ? Verisorul nu mai vrea sa apara in acte, sa plateasca impozit si toate cele. Ca ma costa mai mult aceste acte decat as vinde-o la tert. Ce argument as putea sa am s-o pot vinde sotului, ca aceasta casa sa ramana "in familie" ? Mentionez ca procura ma imputerniceste sa fac ce vreau cu aceasta parte a lui, mai putin donatie, caci a uitat notarul sa scrie, asadar , trebuie vanzare. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:43, 27 Septembrie 2021
nu puteti sa o vindeti sotului dvs ca ar fi bun comun cu dvs si nu puteti cumpara dvs.
procura e facuta prost, asta e buba.
vindeti-o unui tert sau schimbati procura sa puteti sa o v-o vindeti dvs sau sotului, etc
Si cum ar fi trebuit sa fie facuta procura, ca verisorul sa poata vinde partea lui sotului meu ? multumesc,
trebuie sa stiti intai daca asa vreti sa procedati si sa scrie iin imputernicire exact ce se vrea a se face.
pt formularea corecta si exacta, il intrebati pe notarul unde veti incheia actul.
in principiu- subsemnatul si datele, imputernicesc pe d-na sa isi vanda siesi impbilul x la pretul de.. sau sa doneze lui x, sotul dvs si va fi bunul lui propriu daca nu va deranjeaza
va fi bun comun cu sotul daca va vindeti dvs sau sotului

Din contra. Costa mai putin daca ati vinde unui tert. De regula, actele sunt platite de cumparator. Daca ati cumpara dvs sau sotul ati plati actele dvs.
Problema este acea procura. Pentru ca dvs sunteti deja imputernicita proprietarului. Asta inseamna ca trebuie sa ii vegheati interesele si sa indepliniti mandatul in numele lui si pentru el.
Daca v-ati vinde tot dvs, ar fi un conflict de interese. La fel si daca ati vinde sotului. Pentru ca sotul e casatorit cu dvs si e cam acelasi lucru. Dvs centrati, dvs dati cu capul
Puteti cumpara dvs, dar in atare situatie trebuie specificat expres in procura ca vanzarea se face catre dvs, astfel incat sa nu fie vorba de aceasta contrarietate de interese.
Nu exista o procura prin care sa va imputerniceasca sa faceti ce vreti cu partea lui. Deci notarul nu a uitat nimic, ci nu se putea intocmi o astfel de procura.
Proprietarul trebuie sa mentioneze exact ce doreste sa faca.
Daca vrea sa il vanda, se face o procura pentru vanzare.
Daca vrea sa il doneze, se face procura de donatie.
In procura scrie "in numele meu si pentru mine sa vanda cui va crede de cuviinta".

Alte discuții în legătură

Pret acte notar ! Adriana68 Adriana68 Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)
Pot fi și vânzător, și împuternicitul cumpărătorului la vânzarea-cumpărarea unui imobil? delta2112 delta2112 Eu si sotia vrem sa vindem un teren mamei mele. Mama ar vrea sa ma imputerniceasca pe mine sa cumpar acest teren in numele ei. Este posibil acest lucru: sa fiu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu procura notariala tibors tibors 1 - Avand procura notariala de vanzare din partea proprietarului, fara nicio limitare ca timp sau persoane, pot sa-mi vand mie acea proprietate ? 2 - Pot ... (vezi toată discuția)