avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil cu procura notariala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil cu procura notariala

1 - Avand procura notariala de vanzare din partea proprietarului, fara nicio limitare ca timp sau persoane, pot sa-mi vand mie acea proprietate ?
2 - Pot stabili pretul vanzarii cum doresc sau este obligatoriu sa ma incadrez in baremurile minime notariale ?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:48, 3 Noiembrie 2011
In principiu se poate dar nu prea este etic si moral sa va vindeti dvs acel imobil...
Iar notarul chiar daca veti spune ca vreti sa cumparati acel imobil pe 2 lei tot la valoarea minima va taxeaza
Nu puteti. Ca sa fi putut, procura trebuia sa prevada .." sa-si vanda siesi".. si in acest caz trebuia trecut pretul cu care cumparati.
Cum e procura conceputa acum, nu puteti vinde decat tertor persoane..."la cel mai bun pret"
tibors a scris:

1 - Avand procura notariala de vanzare din partea proprietarului, fara nicio limitare ca timp sau persoane, pot sa-mi vand mie acea proprietate ?
2 - Pot stabili pretul vanzarii cum doresc sau este obligatoriu sa ma incadrez in baremurile minime notariale ?


1.Conform disp. art.2015 n.c.civ. „Daca partile nu au prevazut un termen, contractul de mandat inceteaza in trei ani de la incheierea lui.
Nu cunosc data incheierii mandatului dvs.

@gi_jane2 a scris:
” Nu puteti. Ca sa fi putut, procura trebuia sa prevada .." sa-si vanda siesi".. si in acest caz trebuia trecut pretul cu care cumparati.
Cum e procura conceputa acum, nu puteti vinde decat tertor persoane..."la cel mai bun pret"”


Fals.
Conform disp. art.1304 n.c.civ. :”(1) Contractul incheiat de reprezentant cu sine insusi, in nume propriu, este anulabil numai la cererea reprezentatului, cu exceptia cazului in care reprezentantul a fost imputernicit in mod expres in acest sens sau cuprinsul contractului a fost determinat in asemenea mod incat sa excluda posibilitatea unui conflict de interese.”

Art.2017 (2) prevede faptul ca mandatarul „...se poate abate de la instructiunile primite, daca ii este imposibil sa il instiinteze in prealabil pe mandant si se poate prezuma ca acesta ar fi aprobat abaterea daca ar fi cunoscut imprejurarile ce o justifica.In acest caz, mandatarul este obligat sa il instiinteze de indata pe mandant cu privire la schimbarile aduse executarii mandatului”.

@tibors aveti obligatia de a da socoteala despre „gestiunea dvs.” in temeiul disp. art.2019 n.c.civ.

Va recomand sa cititi, cu atentie, disp. art.2013-2042 n.c.civ.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de c-v odille odille O judecatoare a anulat un contract de v-c pentru lipsa pretului din contractul de mandat , se poate asa ceva , ati mai intalnit asemenea situatii multumesc ... (vezi toată discuția)
Cat timp mai este valabila procura? emiliamatei emiliamatei Buna seara, as dori sa mi spuneti va rog cat timp mai este valabila o procura , avand in vedere ca mandantul a decedat, si are mostenitori. Iar daca ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)