avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intrare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intrare somaj

daca-mi inceteaza activitatea(contract pe per. nedeterminata), pot beneficia de somaj in cazul in care ai am un contract de o ora pe zi(70-80 lei pe luna)?
Puteti beneficia de somaj cu doua conditii:

1.Incetarea cim sa se faca dintr-un motiv care nu tine de persoana dvs. exclus acordul partilor sau demisie.

2.Sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimile 24 de luni.Pentru persoanele incadrate cu contract individual de munca cu timp partial, (cazul dvs)stagiul de cotizare se stabileste proportional cu timpul efectiv lucrat.
multumesc! stagiul este mult mai mare dar contractul cu o ora pe zi este suplimentar si ma interesa daca ma afecteaza la intrarea in somaj,sau trebuie sa renunt la el.
In acest caz,pentru a beneficia de somaj,nu trebuie sa realizati venituri sau daca realizati, din activitati autorizate potrivit legii, acestea trebuie sa fie mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare,adica 500 lei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
presupun ca un contract pe per nedet.(20 ore pe luna) este activitate autorizata. iar cu un venit de 70 lei pe luna indeplinesc conditiile si nu trebuie sa renunt la acest contract
Veniturile din activitati autorizate sunt enumerate la art. 46 din Codul fiscal:
venituri comerciale,
• venituri din profesii libere,
• venituri din drepturi de proprietate intelectuala, realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere, inclusiv din activitati adiacente

Venitul din salariu nu este un venit realizat in urma desfasurarii unei activitati autorizate.
In concluzie,trebuie sa renuntati la contractul de munca cu timp partial,indferent de cuantumul salariului realizat in urma acestuia,daca doriti sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de somaj? tanna tanna Intrebarea mea ar fi : daca sunt angajata la o firma cu 2 ore pe zi pe post de contabil si cam peste o luna societatea unde lucrez cu program normal de 28 de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului antonella antonella buna ziua ..ma numesc Antonela si sant din arad . In prezent , nu sant angajata , si sant insarcinata in 3 luni . Cotizez la finante cu impozit din inchirierea ... (vezi toată discuția)
Ajutor somaj rolex rolex Am fost incadrat cu contract individual de munca pe perioada determinata de 3 ani cu timp partial de munca de 2 ore pe zi. Acum contractul a incetat de drept. ... (vezi toată discuția)