avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1973 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Munca in strainatate, impozit in Romania?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Munca in strainatate, impozit in Romania?

Buna ziua,

Lucrez in strainatate, intr-o tara care nu are conventie de evitare a dublei impozitari cu Romania (Afganistan). Oficial, am inca resedinta in Romania (CI) desi nu am locuit in tara decat 5 luni in ultimele 12 luni (insa nu pot dovedi cu acte decat o parte din cele 7 luni ramase). Aici, angajatorul plateste pentru mine impozitul, conform legislatiei afgane. As dori sa stiu daca trebuie sa platesc impozit si in Romania.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Immalee , utilizator 16:05, 4 Septembrie 2011
Angajatorul este din Afganistan...,nu produceti venituri in Romania , deci nu platiti impozit!!!
Am uitat sa precizez: angajatorul este inregistrat in Norvegia, nu in Afganistan. Iar salariul imi este virat intr-un cont bancar din Romania.

Daca mi-ati putea transmite suportul legal pentru raspunsuri, as fi recunoscatoare. Presimt ca va fi nevoie sa am o pozitie solida atunci cand Fiscul va incepe sa puna intrebari privind banii care imi intra in cont.
In Codul fiscal avem:

ART. 40

Sfera de cuprindere a impozitului

(1) Impozitul prevăzut în prezentul titlu, denumit în continuare impozit pe venit, se aplică următoarelor venituri:

a) în cazul persoanelor fizice rezidente române, cu domiciliul în România, veniturilor obţinute din orice sursă, atât din România, cât şi din afara României;

[...]


Avand in vedere ca sunteti persoana fizica rezidenta in Romania, trebuie sa platiti impozit si aici.
Va multumesc pentru raspuns. Inca o precizare, va rog: este vorba doar de impozitul pe venit, de 16%, sau se adauga si toata suita de taxe si contributii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezidenta fiscala cioba mihaela cioba mihaela Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti asupra obligatiilor pe care le are, ca si impozite, un cetatean roman in urmatoare situatie. Angajatorul este din Marea ... (vezi toată discuția)
veniturile din dividende obtinute in uk pe firma mea( inregistrata in uk) gelu_andries gelu_andries VENITURILE DIN DIVIDENDE OBTINUTE IN UK PE FIRMA MEA( INREGISTRATA IN UK) SUNT SUPUSE IMPOZITARII IN ROMANIA. TREBUIE SA LE DECLAR LA FISCUL ROMAN CHIAR DACA ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc impozit 16%? student02 student02 Buna ziua, Urmeaza sa ma angajez intr-o tara care nu este in Europa, banii imi vor fi livrati din acea tara in contul bancar din Romania. Voi calatori mult, ... (vezi toată discuția)