avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare imobil dobandit prin mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare imobil dobandit prin mostenire

Salutare,

Sunt pe punctul de a cumpara un imobil de la 4 frati care au certificat de mostenitori in urma mortii parintilor. Imobilul nu are inca cadastrul si intabularea scoase. Vreau sa fac un antecontract cu ei insa nu stiu ce ar trebui sa mai verific ca sa fie totul in regula. Va rog sa ma sfatuiti cum ar trebui sa procedez. Imobilul are un pret foarte bun si n-as vrea sa-mi iau vreo tzeapa din partea vanzatorilor.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:35, 4 Septembrie 2011
Puteti verifica pe portalul instantelor de judecata, la judecatoria si tribunalul in circumscriptia carora se afla imobilul sau s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului, daca exista sau au existat procese in care au fost implicati cei patru frati si daca aceste procese au avut legatura cu imobilul.
Oricum, insistati sa platit un avans foarte mic, pentru orice eventualitate. De asemenea, insistati ca in antecontract sa fie inclusa o clauza conform careia daca vanzarea nu se perfecteaza din vina promitentilor vanzatori sa va restituie dublul/triplul avansului platit.
parerea mea este
faceti antecontractul dupa ce are cadastru si intabulare
eu am avut un caz in care o persoana in situatia d-voastra a platit avans,jumatate, si s-a constatat ca imobilul fusese vandut de ""persoana decedata"" in timpul vietii, certificatul de mostenitor s-a facut cu actele vechi,

din 2005,si acum se judeca cu cel care a cumparat legal de la decedat,si nu are nici o sansa de castig,precum si cu cei carora le-a dat avansul,de la care spera sa recupereze suma data,insa acestia nu au nici dupa ce bea apa


si toate pentru ca...imobilul era chilipir

N-ar strica sa verificati si certificatele de mostenitor, la "masa succesorala" - pentru a vedea daca imobilul pe care intentionati sa-l cumparati este cuprins acolo..
Ce inseamna "masa succesoriala"? Sorry...sunt economist... :) Am cautat ceva pe net dar nu prea m-am convins.

Mersi!
toate bunurile supuse impartirii

Alte discuții în legătură

Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesoriala cimpyvl cimpyvl in cazul in care dupa moartea defunctului cum trebuie sa procedeze vaduva pt dezbaterea succesoriala in cazul in care are un bun imobil pt a ramane ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu probleme luana s luana s Buna ziua. Vreau sa cumpar un teren pentru care deja am dat un avans insa are ceva probleme. Va rog ajutati-ma cu sfaturi. Vreau sa stiu care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)