As dori sa stiu daca pot intenta proces fostului angajator, deoarece la cateva zile dupa ce am demisionat ( din initiativa mea) mi-am regasit numele pe o lista cu "suspecti de furt". Aceasta lista a fost trimisa pe o adresa de mail ( intranet) la care au acces peste 1.000 de persoane, o parte dintre acestia cunoscandu-ma. Ma consider calomniata, imaginea fiindu-mi denigrata. Precizez ca in magazinul in care am lucrat exista camere video la care pot apela pentru a dovedi ca nu am furat nimic, numele meu aflandu-se pe acea lista doar ca sa dea bine seful meu direct in privirile superiorilor sai. Deja am probleme din aceasta cauza in ceea ce priveste o noua angajare ( pentru ca s-a citit acest mail).
Buna dimineata,
Din pacate Infractiunile contra demnitatii (insulta, calomnia, proba veritatii..)au fost abrogate din C.P.
In acest sens a se vedea Legea 278/2006, care a aparut urmare a Deciziei CC nr. 62/2007.
Fata de aceastea un proces penal s-ar solutiona cu NUP
Recomand o actiune pe dr. civ. prin care sa solicitati daune morale si materiale.
Atentie , insa , acestea trebuiesc sustinute, de argumente solide si probe!!!
Cu stima,
Ca probe am mail-ul despre care vorbeam , inregistrarile video si un martor, persoana care a lucrat cu mine intr-o zi anume, cea la care se refera in mail si alti colegi de serviciu. Nu m-ar deranja ceva daune materiale. :)
Acuze pe facebook
al3xn01
buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)
Plangere de calomnie
dumiras
ce sanse am ca un vecin sa fie tras la raspundere pe motiv de calomnie pt unele afirmatii care au fost facute la adresa mea ,afirmatii de furt infirmate de ... (vezi toată discuția)