avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reincredintare custodie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reincredintare custodie minor

Buna ziua,am un baiat de 14 ani,,in clipa de fata,este la mama lui ,el a locuit cu mine 4 luni,si ca sa ma linistesc dupa despartire,lam trimis la mama lui,ea automat a cerut custodia lui,sa derulat tot procesul ,eu mi-am refacut viata,dupa cite am vb cu el,toata ziua il cearta,sa saturat,ar vrea sa vina la mine inapoi,,intrebarea mea este dupa cit timp pot cere reincredintarea lui?mentionez ca au trecut 3 luni,de la incredintare,el vrea neaparat inapoi,cum ramine cu pensia de platit,
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: mark37 , utilizator 20:04, 19 Septembrie 2011
Promovati actiune judecatoreasca""reincredintarea minorului''.
Va ajuta faptul ca baiatul vrea la dvs.
Nu cred ca sunteti legat de timp, daca s-au schimbat conditiile care au stat la baza hotararii de incredintare, puteti cere reincredintarea lui
Am vb cu fosta,,,,am inteles ca ar fi fost la politie,,,iam comunicat ca actiunea e in decurs de derulare,,si minorul e la mine,,la vointa lui,,asi fi posibil sa fiu acuzat de rapire?va multumesc,,mult,
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2011
mark37, utilizator
Nu cred ca ati putea fi acuzat de rapire dar ar fi bine sa va puteti angaja avocat in caz de probleme.
Se vor ivi tot felul de complicatii,
Daca o mama ar proceda ca dvs. si-ar angaja avocat.
Tatii...in general nu isi angajeaza avocati si apoi spun ca justitia este corupta...
Nu am inteles niciodata acest aspect intrucat eu nu cred ca exista coruptie in astfel de procese...
Da, ati putea fi acuzat, parintele care are copilul incredintat are dreptul sa ceara intoarcerea lui de la orice persoana care il tine.
Totusi, daca are 14 ani impliniti puteti instiinta si Autoritatea Tutelara sa va sprijine, sa faca o evaluare a motivelor plecarii copilului, pentru ca nu e musai sa obtineti reincredintarea.
UNeori copiii vin si pleaca pentru ca sa isi santajeze parintii, asa incat deppinde mult de motivatie. In primul dosar ce a spus copilul, unde voia sa stea?
Sunt multe aspecte de stiut, trebuie sa mergeti macar la o consultatie sa stiti ce aveti de facut...
Reveniti si aici cu detalii.

Alte discuții în legătură

In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie minor provenit din concubinaj codreamaria codreamaria buna seara!va rog daca puteti sa ma ajutati.fratele meu este intro relatie care din pacate a ajuns la despartire dar din aceasta relatie a rezultat un copil la ... (vezi toată discuția)
Ramanere cu copil minor in tara poate fi considerata rapire ? florinmantescu florinmantescu Buna seara, Situatia: parinti casatoriti, copil de 6 ani, locuiesc in Suedia cu permise de rezidenta. Toti trei au cetatenia romana. La un moment dat tatal ... (vezi toată discuția)