avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort in afara tarii?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort in afara tarii?

vreau sa divortez, avem un copil de 2 ani, imi poate lua copilul? eu am servici stabil, el nu, a stat si fara servici o perioada. copilul merge la cresa de la 8 luni. cum se face acheta sociala daa nu stam in romania. nu avem o lucuita comuna nici in romania nici aici unde stam cu chirie.
Cel mai recent răspuns: ContSters221329 , utilizator 14:38, 6 Septembrie 2011
unde v-ati casatorit?in tara sau unde stati acum?
unde aveti domiciliul in acte?
in romaniaa ne-am casatorit. avem buletine romanesti dar cu adrese diferite,aici avem ac rezidenta
buna ziua.
daca v-ati casatorit in Romania puteti divorta in tara . in privinta minorului se va dispune efectuarea unei anchete sociale in strainatate , prin comisie rogatorie /
anamaria4040 a scris:

vreau sa divortez, avem un copil de 2 ani, imi poate lua copilul? eu am servici stabil, el nu, a stat si fara servici o perioada. copilul merge la cresa de la 8 luni. cum se face acheta sociala daa nu stam in romania. nu avem o lucuita comuna nici in romania nici aici unde stam cu chirie.

Acheta sociala va fi efecuata la domiciliul unde locuiti , prin comisie rogatorie internationala.
Locuim impreuna la soacra mea, dar eu vreau sa inchiriez un apartament unde sa ma mut cu fetita. O pot face inainte de pronuntarea divortului? Cum daca el nu e de acord?

Alte discuții în legătură

Divort in italia simona23_79 simona23_79 buna...ma numesc simona..sunt casatorita in italia cu un cetatean roman...as dori sa stiu unde as fi mai tutelata in caz de divort in romania sau in ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor; suntem in uk ContSters292170 ContSters292170 Buna ziua ma numesc Cristina si locuesc in uk de 3 ani impreuna cu sotul meu roman si bebele meu de 6 luni,am o problema sunt casatorita in romania si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Act de identitate pentru minor care locuieste in anglia Danadia Danadia Buna ziua, fiica mea implineste 18 ani in August si o sa mearga in tara in perioada aia. Trebuie schimbat buletinul si pasaportul dar noi locuim in Anglia. Cum ... (vezi toată discuția)