avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate pentru minor care locuieste in Anglia
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate pentru minor care locuieste in Anglia

Buna ziua, fiica mea implineste 18 ani in August si o sa mearga in tara in perioada aia. Trebuie schimbat buletinul si pasaportul dar noi locuim in Anglia. Cum trebuie procedat : sa mearga cu soacra mea sa ii faca pe adresa ei sau cum procedez daca vrea sa declare domiciliul din Anglia ? Momentan stam in chirie dar in urmatoarele 6 luni intentionez sa achizitionez un apartament. Dar daca nu reusesc sa cumpar ap, se poate face buletinul cu domiciliul in strsinstate ? Ce acte i-ar trebui ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:36, 15 Ianuarie 2016
''Buletin'' (carte de identitate) cu domiciliul in strainatate nu se poate, ori carte de identitate cu domiciliul in Romania ori pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.

Isi poate face CI cu domiciliul la soacra dvs. doar daca depune actele in ziua in care implineste 18 ani sau dupa aceea, deci dupa ce devine majora. Atunci nu mai e nevoie de prezenta unuia dintre parinti si in plus primeste CI cu termen de 7 ani (18 - 25 ani).
Deci sa vina in tara inainte de majorat si sa mearga cu soacra dvs. + actele necesare la Evidenta asa cum v-am zis, in ziua in care implineste 18 ani sau imediat dupa aceea.

Despre pasaportul CRDS aveti informatii aici:
[ link extern ]
Vi-l puteti face oricand insa daca optati pentru el trebuie sa renuntati la domiciliul din Romania (implicit la cartile de identitate romanesti).
Sigur, asta nu va afecteaza in niciun fel drepturile de cetateni romani - zic asta in caz ca v-ati face probleme pentru ca nu mai aveti CI romanesti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Act de identitate fara domiciliu in romania stroegelu stroegelu buna ziua,problema mea e foarte simpla : m-am mutat in anglia definitiv unde am o casa proprietate si in romania am lichidat totul,nu mai detin nici o ... (vezi toată discuția)