avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Act de identitate fara domiciliu in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Act de identitate fara domiciliu in Romania

buna ziua,problema mea e foarte simpla : m-am mutat in anglia definitiv unde am o casa proprietate si in romania am lichidat totul,nu mai detin nici o proprietate.domiciliul in cartea de identitate a ramas la adresa unde am locuit.intrebarea mea este care este modalitatea de a-mi reinnoi cartea de identitate si ce acte sint necesare pentru acest lucru? nu sint cetatean englez am cetatenie romana.ar trebui sa ma prezint in llocalitatea unde am domiciliat sau in resedinta de judet? pot sa rezolv aceasta problema la ambasada romana din anglia?.sper ca am fost destul de explicit.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:17, 15 Ianuarie 2016
Pentru ca v-ati vandut casa din Romania si v-ati stabilit in UK ar fi mult mai simplu (si in acelasi timp corect) sa va faceti la consulat pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate (CRDS).
Va pun link cu documentele necesare:
[ link extern ]

Sa obtineti o noua carte de identitate in conditiile in care nu mai aveti imobil in Romania e mai complicat: ar trebui sa aveti pe cineva dispus sa va primeasca in spatiu, caruia sa-i faceti o procura speciala la consulat cu care sa mearga la Evidenta ca sa depuna actele si sa va ridice CI.

Pasaportul CRDS are aceeasi putere doveditoare in fata autoritatilor romane ca si cartea de identitate, pe baza lui se pot intocmi inclusiv acte notariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în anglia. cum pot obține pașaport românesc fără să vin în românia? Celinne Celinne Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata. Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copil nascut in anglia iulia_pro iulia_pro Buna ziua, Din cate am citit pe forum, am inteles ca unul din documentele necesare pentru obtinerea certificatului de nastere, este, o adeverinta de ... (vezi toată discuția)