avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate si certificat de naștere pierdute ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în Anglia. Cum pot obține pașaport românesc fără să vin în România?

Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata.
Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, certificat nastere, si restul actelor ce le avea.
Nu doreste sa se intoarca in romania dar nu poate face aproape nimic in anglia pt ca nu are document de identitate. Astfel, ea nu poate arata rezidenta aici pentru ca nu e inregistrata pe contractul de inchiriere casa. Nu poate sa se casatoreasca civil pt ca nu are acte.
Cum ar putea obtine un act de identitate fara sa mearga in Romania.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mapostolro , utilizator 14:53, 31 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate merge in Anglia la Consulatul României sa faca demersurile pentru obtinerea documentelor care ii sunt necesare.
Da, stiu asta dar e mai complicat. Doresc raspunsuri de la persoane care au cunostinte despre acest subiect.
Cunostinta mea nu poate obtine carte identitate decat din Romania. Ea nu poate merge in Romania pentru ca nu mai are pe nimeni acolo si nici o adresa unde sa si inregistreze ca si domiciliu in tara.
Eu am cerut parerea de la cei care stiu detalii referitoare la ce pasi trebuiesc parcursi pentru a obtine un pasaport. Daca cititi instructiuniile site lui consulatului Roman nu dau explicatii clare in aceasta privinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate rezolva decât dacă vine în România, localitatea unde a avut ultimul domiciliu.

Are nevoie în primul rând de un titlu de călătorie de la Consulat:
[ link extern ]
Dacă are orice document cu poză ar fi groav: permis de conducere, diplomă de bacalaureat etc.


Apoi, în țară pașii sunt:

1. de la Evidență va cere carte de identitate provizorie cu motivele lipsă acte de stare civilă și lipsă dovada adresă de domiciliu. Să aibă și titlul de călătorie la ea.
O obține într-o zi, două.
Informații:
[ link extern ] #

2. cu cartea provizorie merge la Starea civilă de la locul nașterii ca să obțină rapid certificatul de naștere - și aici e posibil să rezolve într-o zi.

3. Cu certificatul de naștere și cartea de identitate provizorie își poate face un pașaport temporar, cu valabilitate un an, timp suficient pentru a-și putea rezolva situația în UK: rezidență, căsătorie etc.

Totul durează minim o săptămână, maxim două.

Mai târziu, upă ce are documente care dovedesc că locuiește cu forme legale în Anglia, își poate face la consulat pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate.

Va multumesc, de asta ne era teama si speram sa fie totusi vreo posibilitate de a se rezolva fara a se merge in tara. O sa i transmit sfatul dumneavoastra.
Daca nu vrea sa vina in tara, merge la Consulat isi face titlul de calatorie, pa baza caruia imputerniceste pe cineva din Romania sa-i solicite certificatul de nastere si o alta procura pentru ca persoana sa-i solicite actul de identitate. Ori in aceeasi procura le poate solicita pe ambele, dar daca localitatea de nastere este alta decat cea de domiciliu din Romania va trebui sa solicite 2 exemplare original a procurii intrucat procura se opreste obligatoriu in original si la starea civila si la evidenta.Trimite in tara persoanei imputernicite actele, respectiv procurile, pozele, un act cu poza si cineva (o ruda, un prieten, oricine vrea)sa o ia in spatiu, daca nu mai are locuinta proprietate. Dupa ce are actul de identitate isi face formalitatile legale in Anglia si solicita pasaport CRDS.

Alte discuții în legătură

Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca am pierdut toate actele de identitate? ContentWriter ContentWriter Buna ziua, Parintii mei sunt intr-o situatie complicata. Locuiesc in Italia, unde tata isi va depune actele pentru cetatenia italiana. In acest sens, a ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)