avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate si certificat de naștere pierdute ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în Anglia. Cum pot obține pașaport românesc fără să vin în România?

Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata.
Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, certificat nastere, si restul actelor ce le avea.
Nu doreste sa se intoarca in romania dar nu poate face aproape nimic in anglia pt ca nu are document de identitate. Astfel, ea nu poate arata rezidenta aici pentru ca nu e inregistrata pe contractul de inchiriere casa. Nu poate sa se casatoreasca civil pt ca nu are acte.
Cum ar putea obtine un act de identitate fara sa mearga in Romania.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mapostolro , utilizator 14:53, 31 Octombrie 2017
Pentru Pașaportul CRDS indică la document de identitate exact certificatul de naștere, deoarece nu are altul.
Titlul de calătorie nu va mai fi necesar. Acesta este obligatoriu doar în relații cu terți.
Nu stiu daca ii face pasaportul fara cartea de identitate. Nu cred. Sa intrebe la ambasada si mai ales sa ne scrie si noua in cele din urma cum a procedat. Nu de alta dar poate mai sunt sau vor fii si altii in aceasi situatie si e bine de stiut. [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Justitiarul711, utilizator
Sigur că se poate face. Doar pașaportul CRDS. Dar primul pas este obținerea unui duplicat al certificatului de naștere prin consulat. Toate cererile sa le facă pe esconsulat.ro, dupa ce își creează un cont, bineînțeles!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac daca am pierdut toate actele de identitate? ContentWriter ContentWriter Buna ziua, Parintii mei sunt intr-o situatie complicata. Locuiesc in Italia, unde tata isi va depune actele pentru cetatenia italiana. In acest sens, a ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)