avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate si certificat de naștere pierdute ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în Anglia. Cum pot obține pașaport românesc fără să vin în România?

Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata.
Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, certificat nastere, si restul actelor ce le avea.
Nu doreste sa se intoarca in romania dar nu poate face aproape nimic in anglia pt ca nu are document de identitate. Astfel, ea nu poate arata rezidenta aici pentru ca nu e inregistrata pe contractul de inchiriere casa. Nu poate sa se casatoreasca civil pt ca nu are acte.
Cum ar putea obtine un act de identitate fara sa mearga in Romania.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mapostolro , utilizator 14:53, 31 Octombrie 2017
Va multumesc tare mult, un astfel de raspuns speram, o cale prin care sa nu mai mearga in tara dar in acelasi timp sa si rezolve obtinerea documentelor de identitate. Cu multa recunostinta.
Bună seara,
Din practică vă spun, pe procura specială de obținere a cărții de identitate NU se poate adăuga și alt serviciu (gen obținere certificat de naștere) dar se pot face două, independente una de alta, așa că nu este prea mare problema.
Deci logica ar fi: titlu de călătorie, procură certificat de naștere și ultima, procură carte de identitate.
Toate se pot face la consulat. Recomand obținerea unor programări în prealabil pe site-ul "econsulat.ro", pentru serviciile consulare solicitate, pentru a evita surprize neplăcute.
Încă este complicat să lucrezi cu consulatele române, unele dintre ele nu depășesc nivelul unei primării din zone rurale.
Pe de altă parte, nu am înțeles de ce nu caută să obțină certificatul de naștere prin intermediul consulatului, să ceară după aceea pașaport CRDS (bănuiesc că are reședință în UK) și așa nu mai trimite pe nimeni din țară să facă demersuri în numele său (am înțeles că oricum nu are pe nimeni).
Ii voi sugera atunci sa incerce ultima varianta, aceea de a cere copie dupa certificat de nastere de la consulat si sa aplice pentru pasaport. Sper doar ca la aplicatia pentru pasaport va fi suficient ca si act de identitate certificatul de nastere si poate un titlu de calatorie ca si identificare temporara.
Multumim mult pentru sfaturi.
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Celinna, utilizator
Buna ziua.MAE a ınfiintat ''Centrul de Contact şi Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate''.Persoana ın cauza trebuie sa işi faca un cont ın care sa treaca toate datele corecte .Trebuie sa aiba o adresa de e-mail ,sa urmeze paşii ceruti şi va primi raspuns.Nu ştiu cum este ın UK,dar este idicat ca discutia sa se poarte ın scris,sa nu apara neıntelegeri.
Sunt acte care se pot cere prin consulat,dar este posibil sa fie mai greu daca nu are nici un act romanesc care sa dovedeasca identitatea.
In alta ordine de idei,nu este neaparata nevoie de carte de identitate.Daca persoana ın cauza este stabilita ın UK şi nu mai are intentia de a reveni ın Romania ın viitorul apropiat,este mai bine sa solicite paşaport C.R.D.S.(cetatean roman cu domiciliul ın strainatate)Cartea de identitate se obtine relativ uşor cand se reıntoarce ın Romania.Faptul ca o persoana nu detineC.I. nu ınseamna ca nu beneficiaza de anumite drepturi.C.I. este un act de identitate care arata domiciliul sau reşedinta.Fac aceasta precizare ptr.ca foarte multe persoane nu renunta la C.I.de teama sa nu piarda cetatenia.

Alte discuții în legătură

Pasaport/carte de identitate - reinnoire in anglia MihaelaMills MihaelaMills Sunt in Anglia de 8 ani, si de curând mi-au expirat buletinul/pasaportul!! De câteva luni bune încerc in zadar sa trimit e-mailuri ambasadei de la Londra sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere, duplicat scalin scalin Locuiesc in Canada de mai bine de 12 ani de zile. De curind am descoperit ca nu mai imi gasesc Certificatul de Nastere, eliberat la Constanta. Mai am printre ... (vezi toată discuția)
Recuperare id in afara granitei Liviuuk Liviuuk Buna ziua numele meu este Liviu Rusen, ma confrunt cu o problema pe cat de simpla atat de complicata pentru functionarii publici. Locuiesc in UK mai bine de 1 ... (vezi toată discuția)