avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recuperare ID in afara granitei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recuperare ID in afara granitei

Buna ziua numele meu este Liviu Rusen, ma confrunt cu o problema pe cat de simpla atat de complicata pentru functionarii publici. Locuiesc in UK mai bine de 1 an si 6 luni platitor de taxe si impozite casa inchiriata cu contract inregistrat la consiliul local , loc de munca legal etc.In urma cu cca. 2 luni am pierdut Cartea de Identitate ( singurul id pe langa permisul de conducere romanesc), am trimis un e-mail catre Consulatul Roman din Londra cu intrebarea care sunt pasii de urmat pentru a beneficia de o noua Carte de Identitate. am primit un raspuns cum ca exista 2 solutii pentru a rezolva aceasta problema :
1. merg la Consulat si imi elibereaza ei o foaie de calatorie valabla 30 de zile calendaristice de la data eliberarii (costul fiind de 47 lire), pentru a merge in tara sa imi procur un nou ID,
2. merg la Consulat cu 3 poze tip pasaport si solicit procura(costul este de 57 de lire) pentru a trimite in tara numind o persoana caruia sa se ocupe sa imi faca CI.
Bineinteles ca eu nu ma pot incadra ca aceste 2 solutii primite de la Consulat ca m-ar ajuta sa rezolv problema , probabil va intrebati si dumneavoastra DE CE ?
Din pacate eu nu detin proprietati in Romania, nici rude apropiate nu am, "sa ma ajute sa ma ia in spatiu", am contul de la banca blocat cu bani pe el ,(in urma unei greseli personale) nu pot sa il deblochez decat cu un ID , nu pot sa imi schimb permisul de conducere decat in prezenta unui ID, nu pot sa inchei un contract nou cu compania decat cu un ID . Pasaport nu am, din pacate detin doar Permisul de Conducere si o copie dupa Certificatul de Nastere personal.
Am discutat cu o persoana ca ar exista o posibilitate de a face un act de identitate ca cetatean Roman cu Domiciliul in UK. Am intrebat la Consulat prin e-mail( pentru ca telefonic nu se poate sub nici o forma desi exista 3 numere de telefon si dupa 3 zile de incercari nu am reusit sa vorbesc cu cineva), despre aceasta obtiune dar nu am primit nici un raspuns. Astept un sfat din partea dumneavoastra.
Va multumesc anticipat!
Liviu Rusen
liviurusen@gmail.com +447950273590
p.s.:Va scriu aici la recomandarea unui prieten
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2015
Liviuuk, utilizator
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:12, 27 Martie 2015
In cazul dvs. cel mai avantajos ar fi sa obtineti un pasaport CRDS(cetatean roman cu domiciliul in strainatate). Pentru aceasta va trebui sa faceti din nou un drum laconsulat/ ambasada.
[ link extern ]
Daca va incadrati la conditiile descrise in link-ul de mai sus e bine sa solicitati un pasaport CRDS, daca nu va raman doar cele doua variante comunicate de consulat.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate si certificat de naștere pierdute în anglia. cum pot obține pașaport românesc fără să vin în românia? Celinne Celinne Buna ziua, va scriu deoarece o cunostinta apropiata se afla intr o situatie complicata. Locuieste in anglia cu copii dar si a pierdut carte identitate, ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Pasaport si buletin romanesc Danyvicky Danyvicky Pot sa obtin buletin si pasaport romanesc cu procura ptr fiica mea,cetatean turc,casatorita in Romaia cu cetatean turc,plecata de 14 ani.Cand a luat cetatenia ... (vezi toată discuția)