Buna ziua ma numesc Cristina si locuesc in uk de 3 ani impreuna cu sotul meu roman si bebele meu de 6 luni,am o problema sunt casatorita in romania si vreau sa divortez baiatul meu are acte romanesti si vreau sa ramana cu mine, eu am actele necesare ptr a lucra in uk si vreau sa stiu daca cei din londra ma pot ajuta intr-un fel nu stiu ce sa fac de unde sa incep ptr ca nu mai pot rezista vreau sa scap sa nu mai aud de sotul meu va rog sa ma ajutati cu un sfat. va multumesc
Buna ziua,
Va trebui sa va prezentati la un notar sau la cosulatul (ambasada) Romaniei din UK si sa solicitati o procura speciala pentru divort in care sa imputerniciti pe cineva din Romania sa va reprezinte. Cu aceasta procura cel imputernicit va putea deschide actiunea in Romania.
ATENTIE, este o procura cu un continut special deci va trebui sa aveti modelul.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Da, probabilitatea de a divorta acolo este foarte mare.
Vedeti daca aveti atatia bani pentru a divorta acolo deoarece sunt scumpi avocatii.
Daca nu aveti bani suficienti ar trebui sa veniti in Romania...ca sa divortati...
Eu cred ca poate alege, caci conform art. 1080 Cod de procedura civila, "procese între persoane cu domiciliul în străinătate, referitoare la acte sau fapte de stare civilă înregistrate în România, dacă cel puţin una dintre părţi este cetăţean român".
Depinde ce doreste.
Oricum, poate ca ar trebui intai sa va schimbati domiciliul, trebuie sa aveti venituri sa intretineti copilul, un acoperis, ar trebui sa epuizati caile amiabile de impacare, de intelegere cu privire la divort.
Buna ziua,
Ma intereseaza subiectul si pe mine. Am o alta nedumerire.
Suntem romani amandoi, casatoriti in Romania, avem un copil minor nascut in Romania.
Am plecat acum un an in UK, iar acum vrem sa divortam la notar in Romania(suntem de acord amandoi cu totul). Copilul va ramane la mine in UK. Deja fetita este la scoala in UK. Eu lucrez, avem casa inchiriata aici.
M-am interesat si am aflat ca actele le poate depune un mandatar cu procura speciala, pe care o sa o facem aici la consulat, dupa ce avem textul exact (dat de notarul unde vom depune actele de divort in RO). Vom veni peste 30 de zile sa semnam. Intrebarea mea este: cum si unde se face ancheta sociala pentru minor?
Multumesc.
Alte discuții în legătură
Despre divort
adiida
Suntem in USAavem 2 copii,de 6 ,respectiv 15 ani si vrem sa divortam,mai precis eu vreau,dar el este de acodr cu divortul ,precum si cu paftul ca amindoi copii ... (vezi toată discuția)
Divort
parsan loredana
Buna ziua!
Sunt casatorita de 10 ani , insa doresc sa divortez de sotul meu; Amandoi suntem instalati in Franta si ni s-a spus ca numai un tribunal din ... (vezi toată discuția)