Suntem in USAavem 2 copii,de 6 ,respectiv 15 ani si vrem sa divortam,mai precis eu vreau,dar el este de acodr cu divortul ,precum si cu paftul ca amindoi copii sa ramina la mine,mai ales ca fetita are probleme de sanatate.sunte, legal aici,am venit anul trecut cu loteria vizelor,lucram amindoi,si,ar fi preferabil dupa cite am inteles de la alte persoane sa divotram in RO.in acest caz,eu pot veni in RO,pentru o saptamina,doua in vederea divortului,dar pentru el e mai greu pentru ca nu poate pleca de la servici.Deci,el trebuie obligatoriu sa se prezinte la divort,copii,la fel,trebuie sa ii duc in RO,sau pot face un anume fel de documente aici pe care sa le pot uza la divort in RO fara ca el si copii sa fie prezenti.Daca pot,as vrea sa stiu ce acte imi trebuie,daca nu se poate,ce am putea face.De unde sa pornesc,ce ar trebui sa fac mai intii,copii sunt la scoala aici.
Si sotul si copilul de 15 ani va trebui sa se prezinte la procesul de divort.Cat priveste faptul ca dvs. nu puteti sta decat 2 saptamani in tara nu va ajuta cu nimic.Se vor da mai multe termene la care trebuie sa va prezentati in calitate de reclamant,altfel se va incheia procesul prin neprezentare.
Ca si documente....certificate de nastere copii, carti de indentitate, certificat de casatorie, documente de spatiu prin care demonstrati ca aveti conditii materiale pentru cresterea celor doi copii precum si adeverinta de la serviciu cu venitul lunar, taxa de timbru.
Avand in vedere faptul ca ambii soti aveti resedinta in strainatate, puteti sa mandatati, prin procura speciala, o persoana (preferabil cate un avocat) care sa va reprezinte la procesul de divort. Iar sotul poate da o declaratie notariala prin care recunoaste ca este de acord ca copiii sa va fie incredintati dvs. Si astfel nu este nevoie de prezenta sotilor la instanta de judecata, vor fi reprezentati de mandatari. Iar divortul se va pronunta din culpa comuna....
Sustin opinia d-nei avocat Ciobanu,aceea de a solutiona divortul prin mandatari,dar totusi este necesara audierea minorului de 15 ani in Camera de consiliu pentru a opina caruia dintre parinti doreste sa ii fie incredintat.deci,la unul dintre termene trebuie sa va prezentati,impreuna cu minorul in vederea audierii sale.De asemeni,trebuie sa indicati aparatorului mandatar probatoriile de care intelegeti sa va folositi in vederea dovedirii actiunii(acte si martori)
Desi , ca regula , prezenta reclamantului in procesul de divort e una obligatorie , exista exceptia prezentata de colegi mai sus , in speta cand acesta domicilieaza in strainatate.
Avand in vedere ca partile au resedinta in strainatate si minorul este si el in strainantate , declaratia tatalui este suficienta pentru ca instanta sa incredintetze mamei minorul....si nu mai este nevoie de audierea acestuia.
Divort
geo6004
Buna ziua,
Prin avocat, am facut cererea pt divort, in luna septembrie 2010.Pana la aceasta data nu am primit nicio citatie si nu cunosc termenul pentru prima ... (vezi toată discuția)