avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sotul meu are un copil cu concubina sa
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sotul meu are un copil cu concubina sa

buna ziua! va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri...sunt casatorita de 15 ani,am doi copii ,de15 si 16 ani si locuiesc singura de 10ani,deoarece sotul meu a plecat de acasa si locuieste in spania. am stabilit de comun acord sa luam fiecare cate un copil, in urma cu 4 ani....acum dorim amandoi sa divortam, mai ales ca lui i-a nascut femeia cu care traieste inca un copil. problema este ca nu vine in tara decat o data la 2 ani si nu sta decat15 zile, timp in care nu putem face nimic,deoarece, am inteles ca trebuie sa fie de fata ambii copii... ajutati-ma cu sfaturi ...va rog mult! multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: VIORICA ILIESCU , utilizator 13:55, 13 Iulie 2010
De ce doriti sa ii despartiti pe cei doi frati ? Chiar daca va este greu sa ii intretineti si sa ii cesteti, faceti tot ce va sta in putinta pentru a-i tine impreuna. Nicaieri nu ii va fi mai bine unui copil decat alaturi de mama sa.
Avand in vedere ca este vorba si despre doi copii minori rezultati din casatorie,nu puteti divorta prin acord. Dar puteti divorta din culpa comuna.
In ceea ce priveste prezenta sotului dvs.la proces,acesta poate fi reprezentat de un avocat.

In fata instantelor de fond, partile se vor infatisa in persoana, afara numai daca unul dintre soti executa o pedeapsa privativa de libertate, este impiedicat de o boala grava, este pus sub interdictie sau are resedinta in strainatate; in aceste cazuri, partile se vor putea infatisa prin mandatar.
Avand in vedere faptul ca aveti copii minori, acestia trebuie sa fie audiati de catre judecator in legatura cu incredintarea lor. Este adevarat, sotul poate fi reprezentat, dar cred ca isi poate face timp sa vina la un termen impreuna cu celalalt minor, asta pentru a rezolva mai repede problema divortului.
DIN PACATE, E FOARTE COMOD SI MEREU SPUNE CA ARE TREBURI MAI IMPORTANTE SI CA NU POATE VENI IN TARA CAND VREA EL. ACUM ESTE VENIT SI NU VREA SA ADUCA COPILUL SA IL VAD, SPUNAND CA SE APUCA DE CASA DE LA TARA SI ARE NEVOIE DE AJUTORUL COPILULUI SI SA IL TRIMIT SI EU PE CEL MARE. O SA IL TRIMITA O ZI SAU DOUA INAINTE SA PLECE INAPOI IN SPANIA. VA MULTUMESC PT. SFATURI SI MAI ASTEPT SUGESTII...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa paratului in cazul unui divort cu minori ContSters145972 ContSters145972 Locuiesc in Romania insa sotul meu este plecat la munca in Italia.Vrea sa evite divortul crezand ca exista sansa sa-l iert.Doresc sa-mi refac viata pt ca de 10 ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean strain yozefina yozefina Buna ziua, Am si eu un sir de intrebari...daca se poate sa ma lumineze cineva: Sunt maritata de 7 ani cu un cetatean grec. De doi ani a parasit domiciliul ... (vezi toată discuția)
Am o verisoara,este in grecia cetatean roman si vrea sa divorteze ponturi ponturi am o verisoara plecata in grecia,cetatean roman,vrea sa divorteze.intrebarile mele sunt.... ea are un copil minor,si sotul de care vrea sa divorteze este cand ... (vezi toată discuția)