avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare neautorizata apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare neautorizata apartament

Buna seara
In anul 1999 sora mea a cumparat un apartament intrun bloc din cadre de beton. La preluare, apartamentul avea

peretele despartitor(din B.C.A.,nepotrant) dintre hol si bucatarie demolat fara autorizatie. Mentionez ca nu are

nicio dovada ca modificarea a fost facuta de fostul proprietar. Ce ar putea face ca sa intre in legalitate, deoarece

intentioneaza sa vanda apartamentul? Exista posibilitatea sa scape de amenzile astronomice care se platesc pentru

modificari neautorizate ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosima , utilizator 10:48, 10 Septembrie 2008
poate face dovada ca acel perete despartitor a fost daramat de fostul proprietar prin cel putin doua declaratii notariale a vecinilor.Poate intra in legalitate, insa procedura este cam de lunga durata. Va trebui sa apleleze la serviciile unui proiectant-arhitect, care sa intocmeasca un proiect. Acesta va trebui dus la Primarie- Serviciul Urbanism.
S-a prescris de mult acea posibilitate de sanctionare pentru modificarea apartamentului! Daca nu a fost afectata structura de rezistenta a constructiei prin acea modificare facuta de fostul proprietar, nu vad ce probleme de ilegaliate ar exista in momentul de fata? Poate sa-l vanda fara nicio problema!
tudorioan a scris:

S-a prescris de mult acea posibilitate de sanctionare pentru modificarea apartamentului! Daca nu a fost afectata structura de rezistenta a constructiei prin acea modificare facuta de fostul proprietar, nu vad ce probleme de ilegaliate ar exista in momentul de fata? Poate sa-l vanda fara nicio problema!

Puteti detalia putin despre prescriere? Mentionez ca nu are dovezi ca modificarea ar fi fost facuta de fostul proprietar.
Cat despre vecini care sa dea declaratii notariale in favoarea ei nici vorba. Sora mea a incercat dar afost refuzata. Probabil din cauza faptului ca tot acest timp apartamentul a fost inchiriat.
Va multumesc.
Ma aflu intr-o situatie asemanatoare: am cumparat un apartament cu peretele dintre bucatarie si camara+debara daramat si un perete tras la cca.2m in fata usii de la intrare pe holul blocului. Pentru peretele cu care s-a luat din holul palierului am obtinut cu ocazia renovarii apartamentului o aprobare de la Asociatia de locatari si o lista cu semnaturile a peste 80% din locatarii scarii in sensul ca sunt de acord pentru a mentine acel perete (asta se intampla in 1998). Dar pentru peretele spart din bucatarie nu am nici o autorizatie...
evgheni a scris:

tudorioan a scris:

Puteti detalia putin despre prescriere? Mentionez ca nu are dovezi ca modificarea ar fi fost facuta de fostul proprietar.
Cat despre vecini care sa dea declaratii notariale in favoarea ei nici vorba. Sora mea a incercat dar afost refuzata. Probabil din cauza faptului ca tot acest timp apartamentul a fost inchiriat.
Va multumesc.
Regimul sanctionator privind autorizarea constructiilor este prevazut in Legea nr.50/1991, republicata! Tot acolo este reglementata si prescrierea sanctiunilor care este de 2 ani de la constatarea faptei de catre organul abiilitat!

Alte discuții în legătură

Modificari minore apartament-problema vecin Tobba Tobba Buna ziua. Problema e destul de clara si des intalnita la noi. In urma cu 2 ani am cumparat un apartament (am facut si cadastru + intabulare) si am facut dupa ... (vezi toată discuția)
Doresc sa cumpar un spatiu nefolosit de pe casa scarii rousseau2 rousseau2 Buna ziua! Am cumparat un apartament intr-un bloc de 4 etaje, la parter. Pe holul scarii, corespunzator cu peretele baii mele( care da spre casa scarii), ... (vezi toată discuția)
Inchidere hol comun bellaissa bellaissa Ce actiuni se pot lua impotriva unui vecin care a inchis o parte din holul comun al blocului prin construirea unei usi ,fara a avea acordul vecinilor si a ... (vezi toată discuția)