avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Nu sunt inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Nu sunt inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici

Lucrez la o institutie de stat in functia de consilier juridic inca din 2007.Mentionez ca am mai lucrat pentru o scurta perioada de 6 luni in anul 2001tot in calitate de consilier.
Problema este ca nu sunt inscrisa in Colegiul Consilierilor Juridici?Ce sfat imi dati?Ar trebui sa ma inscriu?Plus de asta am inteles ca trebuie platita lunar o taxa..care ar trebui platita si retroactiv .Exista repercusiuni pentru ca nu am facut acest demers??
Cel mai recent răspuns: Adrian Copil , Consilier juridic 20:41, 8 Septembrie 2011
Buna seara,
Stimata doamna,
nu aveti de ce sa va temeti, atata timp cat sunteti integrata pe aceasta functie, iar institutia nu v-o cere!!
Informatii despre consilierii juridici inregistrati in tablou gasiti si pe:[ link extern ] /
:giggle:
Cu stima,
ca salariat nu trebuie sa va inscrieti ca profesie libera NU PFA (se confunda PFA cu profesia libera) Cabinet individual consilier juridic aveti nevoie sa va inscrieti.
ovidiu7676 a scris:

Cabinet individual consilier juridic ...

Este ilegal un asfel de "cabinet".

Legea 255/2004
Art. 82. - (1) La data intrrii in vigoare a prezentei legi persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate in baza altor acte normative ori au fost incuviinate prin hotrri judectoreti sa desfoare activiti de consultanta, reprezentare sau asistenta juridica, in orice domenii, ii inceteaz de drept activitatea. Continuarea unor asemenea activiti constituie infraciune si se pedepsete potrivit legii penale.
Conform Legii nr. 514/2003, consilierul juridic este angajat sau numit in functie. Profesia nu este o profesie liberala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu in ccj? dana01 dana01 buna seara! am o problema si nu stiu cum o pot rezolva. sunt angajata la o societate comerciala din anul 2002 ca jurisconsult cu 8h,am fost angajata la o ... (vezi toată discuția)
Societati de consultanta juridica siempreska siempreska Buna! Am o mare dilema: pe vremuri consilierii juridici putea functiona sub forma unui SRL, lucru care nu mai este posibil azi ... pt ca legea nu le mai ... (vezi toată discuția)
Reangajare in profesia de consilier juridic dry_votka dry_votka Sunt licentiata in drept din anul 1999. Intre anii 2000-2002 - insa in total 1 an si 8 luni, am fost angajata la o SC, ca jurist. Mai intai jurist debutant, ... (vezi toată discuția)