avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Noul proiect de lege privind taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Noul proiect de lege privind taxa auto

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea : am o masina , achizitionata in 2002 de firma la care lucram (noua) si apoi transcrisa pe numele meu in 2006. Deci sunt al doilea proprietar. In acest moment valoarea ei de piata e aprox. 6000 euro, adica aproximativ cam cat taxa auto (masina are 3500 cm3).

Lasand deoparte ridicolul situatiei (care probabil induce ca singura solutie casarea masinii) as avea doua intrebari:

1. Faptul ca nu sunt primul proprietar m-ar scuti de aceasta taxa in cazul vanzarii? ce se intelege in textul legii prin "prima transcriere a dreptului de proprietate" ? Prima-prima sau prima in sens de urmatoarea, dupa aparitia legii?
2. Donatia se considera vanzare = "transcriere" in sensul acestei legi?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Acciza masini peste 3000 cm3 amh amh Buna ziua, cum se plateste aceasta acciza pana la urma, vad ca in textul ordonantei 16/2013 scrie doar 1 euro pe cm3 pentru masinile ce depasesc 3000 cm3, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara timbru de mediu PaulHaiducu PaulHaiducu Se poate inmatricula un autovehicul, care a mai fost inmatriculat in Romania, fara Timbru de mediu? (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto edwardbuzoianu edwardbuzoianu Buna ziua, as dori sa cumpar un autoturism SH in orasul BN, dar vanzatorul cred ca are ceva probleme fiscale: el spune ca masina este pe numele lui, masina are ... (vezi toată discuția)