avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda pt.circulatie fara rovinieta - autoturism ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda pt.circulatie fara rovinieta - autoturism instrainat anterior constatarii contraventiei

Buna ziua, va rog respectuos sa va expuneti parerile ref.la problema prezentata in cele ce urmeaza:
In luna iulie a.c. societetatea noastra a primit o amenda pentru faptul ca s-a inregistrat circulatia fara detinerea rovinietei valabile pentru un autovehicul care cica ne apartine...scriu "cica" pentru ca autovehiculul a fost vandut cu un an inainte de a fi constatata contraventia...si aici intrevine intrebarea - daca respectivul autovehicul a fost radiat doar de la primarie (adica s-au obtinut certificatul de atestare fiscala si celelalte acte necesare in ac. sns) si societatea implicata detine factura fiscala conf. careia acesta a fost instrainat, poate face contestatia procesului verbal? Desi pentru prezentul prices verbal s-a scurs deja termenul de depunere a plangerii, pun totusi aceasta intrebare ca sa stim cum reactionam in eventualitatea in care ne mai trezim cu inca vreo amenda...Dupa cum precizam anterior, in urma luarii la cunostinta de procesul verbal de contatare a contraventiei, am depus o Adresa la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania in care am prezentat de fapt cum stau lucrurile , adresa la care insa nu am obtinut un raspuns favorabil pentru ca dupa ce a fost instrainat autovehiculul, noul detinator nu a efectuat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului in termen de 30 zile prevazut de legislatia in vigoare si pentru ca in urma verificarilor, in certificatul de inmatriculare firma in cauza este mentionata ca proprietar:( si nu cumparatorul care a circulat fara rovinieta).
Ce masuri trebuie sa intreprinda societatea vanzatoare in urma celor relatate anterior?
Multumim anticipat tuturor celor care raspund din experienta similara sau celor care sunt dispusi sa acorde cateva clipe acestui subiect!!!
Cel mai recent răspuns: btg , utilizator 16:16, 6 Septembrie 2011
daca pv a afost comunicat cf legii si nu ati depus contestatie in termenul legal atunci sunteti bun de plata. PV a devenit titlu executoriu si sunteti decazut din dreptul de a invoca aparari de fond impotriva temeiniciei / legaitatii PV.

daca nu, depuneti contestatie la executare in momentul in care veti primi somatia de plata de la Fisc ptr executarea amenzii.
Ca atare, vroiam mai mult sa aflam daca nu e suficienta radierea de la Taxe si Impozite din cadrul Primariei unde isi are societatea sediul...sau mai era nevoie sa fie depuse actele si la politie? Ideea e ca de un an de zile masina figureaza pe numele societatii, desi noi o consideram radiata in urma demersurilor facute la Primarie..In cazul prezentului proces verbal, stim sa suntem buni de plata, noi ne interesam in eventualitatea constatatarii unei alte contraventii, prin absurd, desi suntem proprietatri doar cu titlu... Ca sa evitam asemenea situatii, mai e nevoie sa ne prezentam la Politie in vederea radierii? Va multumesc pentru raspuns si promptitudine, d-le Matahachiro!
atit timp cit nu este radiata din evidentele Directiei Inmatriculari veti fi amendat deoarece CNADNR verifica exclusvi baza de date de masini inmatriculate a Prefecturii.
tot ce puteti face este sa le contestati si sa dovediti cu un contract de vinzare cumparare faptul ca dreptul de proprietate a fost transferat catre X si ca CNADNR trebuie sa amendeze o alta persoana juridica / fizica.

insa asta inseamna cheltuieli cu avocat / cons juridic. iar decaderea din termen va determina plata amenzilor.
Se pare ca nu a fost prea clara prima postare din acest forum, numai ca asta am si avut in vedere ref.la ce s-a raspuns ulterior:
"tot ce puteti face este sa le contestati si sa dovediti cu un contract de vinzare cumparare faptul ca dreptul de proprietate a fost transferat catre X si ca CNADNR trebuie sa amendeze o alta persoana juridica / fizica."
....La CNADNR asta am si facut: am contestat si am dovedit si cu factura ca dreptul de proprietate a fost transferat catre alta persoana care ar fi trebuit sa fie amendata (raspunsul celor de la CNADNR l-am precizat in prima postare) si in cazul asta ramane valabila intrebarea: nu e suficienta radierea de la Primarie? E nevoie sa ne prezentam cu actele de la Primarie si la Politie?
Va multumesc!
nu este suficienta radierea de la primarie. in fapt, este inutila dpdv al CNADNR deoarece ei nu verifica decit baza de date a Directiei Inmatriculari.

singura dvs optiune este sa contestati tote amenzile primite, CNADNR nu are optiunea de a inregistra aceste vinzari care nu sunt transcrise la Directia de Inmatriculari - amenzile se emit automat prin simpla preluare a datelor de la Directie.

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta pe o firma radiata ArcadieAldea ArcadieAldea Buna ziua, Am urmatorul caz: In ianuarie 2013 societatea in care eram administrator a vandut un automobil catre o persoana fizica. Dupa vanzare, s-a ... (vezi toată discuția)
Radierea unei masini vandute si anularea proceselor verbale de contraventie traianradocea traianradocea buna ziua.am vandut o masina acum aproximativ 2 ani.acum ma confrunt cu o probleme majora:la impozite mi-au aparut o serie de amenzi cu nr masinii pe care am ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda lipsa rovigneta Simona Anghel Nagy Simona Anghel Nagy Cum se contesta o amenda pentru lipsa rovignetei de catre o persoana care nu a fost in locul si data mentionate in procesul verbal? (vezi toată discuția)