avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda rovinieta pe o firma radiata
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda rovinieta pe o firma radiata

Buna ziua,

Am urmatorul caz:

In ianuarie 2013 societatea in care eram administrator a vandut un automobil catre o persoana fizica. Dupa vanzare, s-a efectuat si schimbarea proprietarului la primarie (directia taxe si impozite cred). In mai 2014 am radiat societatea.

In septembrie 2014, am primit acasa un proces verbal de contraventie, actualul proprietar fiind prins circuland fara rovinieta. Nu stiu daca este chiar cel caruia i-am vandut eu masina sau poate un alt cumparator, cert este ca niciunul nu a trecut la inmatricularea masinii pe numele sau.

Ce ma sfatuiti sa fac? Nu mai pot fi executat silit de catre CNADR, nu?

Multumesc
Folositi-va de urmatorul aspect :
Legea 144/2012 pentru modificarea OG 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania - rovinieta. Lege nr. 144/2012
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 509 din 24 iulie 2012

3. La articolul 9, alineatul (3) va avea urmatorul cuprins:
"(3) In cazurile prevazute la alin. (2), procesul-verbal de constatare a contraventiei se poate incheia si in lipsa contravenientului, dupa identificarea acestuia pe baza datelor furnizate de Ministerul Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor sau a conducatorului auto, in cazul utilizatorilor straini. Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei, interval in care nu se pot incheia alte procese-verbale de constatare a contraventiei pentru incalcarea prevederilor art. 8 alin. 91)."

Contestati procesul verbal de la CNADNR si prezentati actele prin care dvs ati vandut masina inainte de constatarea contraventiei. Oricum, pentru ca au trecut mai mult de 30 zile este f probabil ca nici cumparatorul sa mai trebuiasca sa achite amenda ... Toate mizeriile astea se fac "le intimidare", bazandu-se pe faptul ca nu toti soferii isi cunosc drepturile (sau legea), si extrem de putini recurg la contestatii/procese.
In paralel, puteti soma cumparatorul sa o transcrie, in caz contrar radiind-o dvs.
Nu veti putea fi executat silit de CNADR in nici un caz. E ca si cum ar fi amendat un mort.
Nu cred ca merita sa investiti in contestatii, eu unul as ignora complet amenda cu pricina.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
smeagull, utilizator
@ smeagull : Oare ???
"Astfel, în plus faţă de amenda de 365 de lei (compusă din amenda contravenţională de 250 de lei şi costul unei roviniete pe un an, de 28 de euro), şoferii respectivi mai trebuie să plătească şi cheltuielile cu executarea silită, de încă 370 de lei. În total, 735 de lei." - rog a se vedea urmatorul articol : [ link extern ] ...
Si pe ce baza (temei legal) nu ar putea fi executat dl/dna cu pricina ?
Cred ca nu ati avut de-a face cu incompetentii de la CNADNR, sa vedeti ce pertinenti si tupeisti sunt in conditiile in care uneori (cazul subsemnatului) chiar nu au dreptate.
@ ArcadieAldea :
Mare grija la termene !
Daca ati primit procesul verbal de contraventie In septembrie 2014 ... cred ca ati depasit termenul in care puteati formula contestatie (15 zile parca) ... a.i. cu toata dreptatea de partea dvs ... a castigat CNADNR-ul.
cristi111us a scris:

Si pe ce baza (temei legal) nu ar putea fi executat dl/dna cu pricina ?


Pentru ca societatea cu pricina, proprietara a autoturismului, a fost radiata din Registrul Comertului, si deci nu mai exista ca subiect de drepturi si obligatii. Nu mai are cont bancar, patrimoniu, active, nimic, si asta de multa vreme (cu mutl inaintea amendarii, cu mult inainitea comunicarii PV si cu mult inaintea unei viitoare executari silite). E ca si cum ar fi murit, fara mostenitori in ceea ce priveste plata amenzii.
Altfel spus, e ca si cand CNADR ar fi amendat un cetatean mort, pentru o fapta pe care ar fi facut-o dupa deces. Amenda ramane ca n-are cine s-o conteste (societatea nu mai exista la data primirii PV), dar de la mort (=firma radiata) n-au cum lua banii.

Cat despre cresterea costurilor de executare, este pe cat de adevarata, pe atat de irelevanta. De unde n-au cum sa recupereze 300 de lei, n-au cum recupera nici 600, nici 1 000 0000.

Daca doriti mai multe explicatii despre temeiul legal, cautati pe google "efecte juridice radiere societate". Veti gasi ceva de genul:
[ link extern ]
sau
www.avocatnet.ro/content/for...

Inteleg ca dvs. ati avut o experienta completa cu cei de la CNADR si Cestrin (nu sunteti singurul), dar aici unele detalii schimba complet lucrurile in favoarea initiatorului.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
smeagull, utilizator

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta pentru firma radiata Diana P Diana P Buna ziua, Am detinut o societate de transport, care acum este inchisa si radiata. Acum o saptamana am primit de la cnadr o amenda pentru rovigneta din ... (vezi toată discuția)
Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - termene de prescriptie cafea1 cafea1 Dragi colegi, in cursul acestui an am condus timp de cca 6 luni afra sa am rovinieta. Nu am verificat data expirarii acesteia iar acum imi vin procesele ... (vezi toată discuția)