avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda rovinieta pe o firma radiata
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda rovinieta pe o firma radiata

Buna ziua,

Am urmatorul caz:

In ianuarie 2013 societatea in care eram administrator a vandut un automobil catre o persoana fizica. Dupa vanzare, s-a efectuat si schimbarea proprietarului la primarie (directia taxe si impozite cred). In mai 2014 am radiat societatea.

In septembrie 2014, am primit acasa un proces verbal de contraventie, actualul proprietar fiind prins circuland fara rovinieta. Nu stiu daca este chiar cel caruia i-am vandut eu masina sau poate un alt cumparator, cert este ca niciunul nu a trecut la inmatricularea masinii pe numele sau.

Ce ma sfatuiti sa fac? Nu mai pot fi executat silit de catre CNADR, nu?

Multumesc
~ Conținut șters la cerere ~
smeagull a scris:


@cristi111us: diferenta intre speta indicata de dvs. si cele cu rovinieta este aceea ca in speta indicata de dvs. data constatarii (adica data la care agentul l-a gasit pe respectivul in trafic incalcand nu stiu ce si i-a dat amenda printr-un pv intocmit atunci) coincide cu data savarsirii faptei, prin natura lucrurilor.


Aveti dreptate (ca si dl av Canciu), imi recunosc greseala.

Art. 13 alin 1 OG 2/2001 : Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie în termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Deci CNADNR are la dispozitie 6 luni (de la momentul constatarii) sa emita procesul verbal de constatare a contraventiei (lipsa rovinietei) ... iar de la momentul emiterii acestuia o luna pentru comunicare.

ART. 14 (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Mea Culpa.

Cristi
Vad ca sunteti nelinistit doar de perspectiva platii unei amenzi catre CNADR. Nu va nelinisteste deloc faptul ca cineva, despre care nu stiti nimic, foloseste un automobil, inmatriculat pe numele dvs., pe care la instrainare, nu numai ca nu l-ati radiat dar chiar ati incredintat certificatul de inmatriculare al dvs. noului proprietar.


La momentul vanzarii din informatiile pe care le-am avut, nu aveam cunostinta de faptul ca este obligatia mea sa radiez masina. Din ce m-am interesat la acel moment, ar fi fost suficient sa instrainez masina prin factura si sa o elimin de la plata impozitului (unde cred ca am predat si datele de identificare ale noului proprietar). Radierea ulterioara pe care as fi putut-o efectua la politie nu era o obligatie a mea. Noul proprietar avea la dispozitie 30 de zile pentru a o inmatricula pe numele lui. Faptul ca acesta nu a facut-o, este o culpa a lui.

Ma gandesc ca daca masina ar fi surprinsa efectuand cine stie ce ilegalitati, raspunderea ar apartine soferului si nu fostului proprietar (dupa cum pot sa dovedesc prin factura si eventuale hartii pe care le pot solicita de la primarie).

Daca gresesc, va rog sa ma corectati; pe scurt asta a fost rationamentul pentru care nu am radiat masina - nu era o obligatie a mea.

Ce as face eu? As merge la politie, mi-as pune cenusa in cap, si le-as cere ajutorul. M-ar amenda dar, din cel moment, intre mine si automobilul in cauza nu mai exista de drept nicio legatura. Pe urma, ca amenda CNADR este sau nu este in termen, etc., as lamuri-o contestand amenda urmand procedura legala, ca numai instanta poate constata prescrierea, altfel cel de la fisc te executa.


De contestat amenda, nu se pune problema pentru ca societatea nu mai exista. Sa reprezint societatea in orice conjunctura dupa radiere stiu ca este o ilegalitate.

Iar fiscul, ce poate sa execute? Nu exista ca parte in acest caz. Exista doar CNADR si un SRL radiat.

Cred ca am gasit si o solutie pentru a evita probleme ulterioare. Inscrierea mentiunii "instrainat catre" la serviciul inmatriculari.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Duminică, 19 Octombrie 2014
ArcadieAldea, utilizator
@ArcadieAldea

Nu mai citez ce ati scris. Dvs. aveti dreptate, in principiu. Dar, "dreptatea" o puteti obtine dupa un costisitor proces de accident rutier, in cealalata parte a tarii, adica dvs, locuiti la Constanta si masina a omorat pe cineva la Timisoara. Procesul se judeca acolo, sunteti citat, va luati avocat, etc. Va place? Nu e mai bine o plangere la politie la Constanta, chiar cu riscul unei amenzi? Nu cunosc detalii, dar pe calea pe care a ajuns amenda la dvs. vine si ancheta la o adica.
La fel si cu rovigneta; nu e mai simplu sa trimiteti un email, cu copie dupa documentele astea cu radierea, etc.? Ei vor analiza si, eventual, se vor convinge ca nu au sanse de a o mai recupera. Retineti un lucru: desi ii zice "srl", limitarea este si ea "limitata". Adica daca de pilda insel pe cineva cu 10000 de lei, desi capitalul este de 200 de lei, pot fi condamnat sa returnez intreaga suma, ca am savarsit o infractiune.
Adica una este sa lamuresti lucrurile de la inceput si alta este sa invoci toate "istetimile" astea care vi se sugereaza, in instanta, cu avocat costisitor, impotriva altor avocati, care cauta sa-ti puna in spate cat mai mult, in favoarea clientului lor. Sigur, nu trebuie nici sa reactionezi disproportionat, dar chestia asta cu stau pana ma citeaza nu aduce nimic bun. Succes!
Ultima modificare: Luni, 20 Octombrie 2014
hotumattua, utilizator
Accidentul se face de catre o persoana, nu de catre firma care detine sau nu autoturismul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta pentru firma radiata Diana P Diana P Buna ziua, Am detinut o societate de transport, care acum este inchisa si radiata. Acum o saptamana am primit de la cnadr o amenda pentru rovigneta din ... (vezi toată discuția)
Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - termene de prescriptie cafea1 cafea1 Dragi colegi, in cursul acestui an am condus timp de cca 6 luni afra sa am rovinieta. Nu am verificat data expirarii acesteia iar acum imi vin procesele ... (vezi toată discuția)