avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Amenda rovinieta pe o firma radiata
Discuție deschisă în Executare silită

Amenda rovinieta pe o firma radiata

Buna ziua,

Am urmatorul caz:

In ianuarie 2013 societatea in care eram administrator a vandut un automobil catre o persoana fizica. Dupa vanzare, s-a efectuat si schimbarea proprietarului la primarie (directia taxe si impozite cred). In mai 2014 am radiat societatea.

In septembrie 2014, am primit acasa un proces verbal de contraventie, actualul proprietar fiind prins circuland fara rovinieta. Nu stiu daca este chiar cel caruia i-am vandut eu masina sau poate un alt cumparator, cert este ca niciunul nu a trecut la inmatricularea masinii pe numele sau.

Ce ma sfatuiti sa fac? Nu mai pot fi executat silit de catre CNADR, nu?

Multumesc
Am documentele in fata, revin cu datele exacte asa cum reies din hartiile primite:


Din procesul verbal:

"Subsemnatul AN am constatat la data de 22.09.2014 ca vehiculul [...] a circulat la data de 01.07.2014, locul [...] fara a detine rovinieta valabila."

"Contravenientul are deptul sa depuna plangere impotriva prezentului PVCC in termen de 15 zile de la data comunicarii a judecatoria in a carei circumscriptie isi are sediul"

Data comunicarii asa cum apare pe plic: 13 Octombrie 2014.


Prin urmare sunt un termen. Fara contestatie, judecatorie, etc nu pot sa o rezolv? Mentionez ca nu am incheiat contract de vanzare-cumparare din ce imi amintesc, am emis doar factura pe firma.

Si ar mai fi un aspect. Firma fiind radiata, in ce nume ar trebui eu sa formulez contestatia la judecatorie?

Multumesc utilizatorului smeagull pentru opinie, nu o citiseam deoarece am postat aproape in acelasi timp. Eu inteleg ca nu pot sa depun contestatie, pentru ca nu am in ce nume sa o fac. Incercam sa clarific cat mai bine problema, pentru ca inca sunt in termen de formulare a contestatiei, am toate optiunile disponibile :), iar ei nu au respectat acel termen de comunicare in 30 de zile de la contraventie.

Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2014
ArcadieAldea, utilizator
Eu zic sa nu faceti nimic, pur si simplu sa ignorati amenda ca si cum nu ar exista.
Ganditi-va ca numai printr-o inatmplare amenda a ajuns la dvs. Daca sediul firmei ar fi fost in alta parte (undeva in chirie, de ex.) n-avea cine sa o ridice si nici cine sa o execute, zacea si in zi de azi intr-o cutie postala.
Din mesajul meu, ideea principala este ca firma amendata nu mai exista,a dica nu mai poate primi si plati amenzi nu mai poate fi executata silita si (cel mai putin important) nu mai poate sta in procese.
Fost firma nu mai poate fi executata silit, ni nici dvs. in numele ei.
Pe fondul problemei, constatarea contraventiei si aplicarea respectivei amenzi nu sunt prescrise.
Datele concrete sunt:
Data contraventiei (cand masina a fost depistata in trafic) - 1.07.2014
Data constatarii contraventiei (cand agentul constatator a verificat poza contra vanzarilor de rovinieta si a stabilit contraventia) - 22.09.2014
Data comunicarii contraventiei catre "mort" - 13.10.2014.

Nu s-a incalcat prevederea legala "Procesul-verbal se intocmeste si se comunica contravenientului in termen de 30 de zile de la data constatarii contraventiei" (nota bene, nu de la data savarsirii). Deoarece contraventie s-a constatat la 22.09.2014 prin intocmirea PV, iar comunicarea d ela 13.10.2014 este in termen.
Mai exista in OG 2/2001 si obligatia ca sanctiunea sa se aplice in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei. Se poate observa ca si acest termen a fost respectat.
CNADR se incadreaza de obicei la limita in aceste termene, chit ca in multe cazuri mai lipsesc 2-3 zile ca termenele sa fie incalcate.

Tot pe fondul problemei: daca firma ar exista inca, argumentele de contestatie ar trebui sa se invarta in jurul instrainarii masinii (= lipsa vinovatiei in a savarsi contraventia si lipsa unei fapte efective a unitatii amendate), cu petit subsidiar "inlocuirea cu avertisment". Nu stiu ce sanse de reusita ar avea aceasta argumentatie. Si bine ca nici nu mai conteaza.

Tot daca firma ar fi "in viata", atunci problema mai importanta de rezolvat ar fi obligarea primului cumparator sa inscrie masina pe numele lui, pentru a evita alte amenzi dintre cele care se pot incasa de proprietar (rovinieta, RCA, comunicarea numelui soferului care a facut te miri ce).

Repet: bine ca nu MAI este cazul de asa ceva.
Multumesc mult pentru ajutor. O sa las problema asa cum este si o sa iau legatura cu primul cumparator pentru a inscrie masina pe numele lui si a evita pe viitor situatiile de acest gen.

Daca nu este de acord, pot oricand sa radiez masina de la Politie, nu? In acest caz el ar conduce o masina neinmatriculata?

Alte discuții în legătură

Amenda rovigneta pentru firma radiata Diana P Diana P Buna ziua, Am detinut o societate de transport, care acum este inchisa si radiata. Acum o saptamana am primit de la cnadr o amenda pentru rovigneta din ... (vezi toată discuția)
Amenzi intarziate rovinete iuliansarariu iuliansarariu buna ziua ma numesc iulian si am o problema referitor la amenzi roviniete ,eu lucrez in strainatate la intoarcere in romania dupa o perioada mai lunga miau ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta - termene de prescriptie cafea1 cafea1 Dragi colegi, in cursul acestui an am condus timp de cca 6 luni afra sa am rovinieta. Nu am verificat data expirarii acesteia iar acum imi vin procesele ... (vezi toată discuția)