avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sustragere de la executarea silita a bunurilor mobile ...
Discuție deschisă în Executare silită

Sustragere de la executarea silita a bunurilor mobile si imobile

Buna ziua!
Uitati care-i problema. Si eu si sotia am angajat acum citiva ani fiecare cite 3 credite nevoi personale (fara garantie imobiliara). Dupa diminuarile salariale si etc, etc. am intrat in incapacitate de plata. Deja eu am o proprire pe salariu in urma unei executari silite si m-am gindit sa-i las si pe restul sa ma execute pentru a-si imparti intre ei cele x % retinute.
Chestia frumoasa acum urmeaza. Am avut un apartament pe care l-am "maritat" acum un an. Cu banii obtinuti am achitat creditele sotiei si mi-au mai ajuns fix de o garsoniera.
Garsoniera am trecut-o in acte pe numele unei rude (cu toate contractele aferente pentru utilitati, cablu, telefon etc).
Intrebarea mea este: daca ma trezesc cu executorii la usa, astia mai pot executa bunurile din casa? Legal locuinta este a rudei mele si nimeni nu poate spune ca lucrurile din casa sint ale mele.
cu stima, dan
Cel mai recent răspuns: dan_dima , utilizator 19:42, 5 Septembrie 2011
executorul trebuie sa faca dovada ca bunuriler sunt ale debitorului si nu poate face executarea doar pe baza unor prezumtii. cu toate acestea, in cazul bunurilor mobile posesia inseamna proprietate si deci exista posibilitatea ca posesia lucrurilor din casa unde locuiesti sa fie considerata proprietate personala si implicit supuse executarii.

iti recomand sa inchei un contract de inchiriere / comodat cu proprietarul locuintei in care acesta sa iti cedeze folosinta si posesia imobilului + bunurilor mobile existente (sa specifice in mod clar si expres faptul ca cedeaza si folosinta acestora din urma, inlaturind astfel prezumtia de proprietate).
ati facut o miscare foarte buna! nefiind pe numele dvs casa nu poare face obiectul unei executari silite.
Multumesc pentru sugestii.
Banii oricum trebuie sa-i rambursez bancilor.
In ceea ce priveste incheierea unui contract de inchiriere/comodat cu "proprietarul" ocuintei, acesta trebuie legalizat la notar?
va multumesc
nu neaparat,dar e bine sa-l faceti cu 2 martori si scris de mana
succes
merge si fara martori, insa o atestare din partea unui avocat este binevenita. va scapa de multe intrebari,mai ales daca ambele parti sunt persoane fizice.

Alte discuții în legătură

Comodat familistu familistu buna ziua pot face contract de comodat intre mama si mine pe bunurile din casa de gen frigider, aragaz, masina de spalat, mobila. toate au fost cumparate de ... (vezi toată discuția)
Executare silita MihaiMihai67 MihaiMihai67 in cazul in care o banca vrea sa te execute silit, are dreptul sa intre in casa cu forta? Adica iti poate sparge usa si navali inauntru, pur si simplu? Si apoi ... (vezi toată discuția)
Cum se face executarea silita a bunurilor mobile? Eduard Ciprian Slai Eduard Ciprian Slai Cum se executa bunurile mobile? Inteleg ca executorul are dreptul oricand sa intre in casa pentru executarea silita in virtutea faptului ca executa hotararea ... (vezi toată discuția)