Buna ziua,
Va solicit ajutorul in urmatoarea problema:
Domul "N" are un credit de nevoi personale la banca R.Polita de asigurare inclusa in contract cuprinde: "in caz de accident sau vatamare corporala,despagubirile reprezinta suma de "000000".Va rog sa ma luminati: ce inseamna ACCIDENT?(nu este specificat accident de masina,de munca,cerebral,caderi de la inaltime,inec sau alte cazuri...).Domnul "N" moare subit in urma unui infarct de miocard,fiind convins pe timpul vietii sale ca a semnat polita de asigurare de viata la aceasta banca.Banca "R" spune ca mai exista un tip de asigurare care acopera intreg creditul,insa domul "N" nu a semnat-o!!!Mentionez ca domul "N" era perfect sanatos din pct de vedere medical(cu acte ce atesta acest lucru,analize periodice obligatorii,fiind cadru didactic).
VA rog sa-mi spuneti: Banca se obliga intr-un fel sau altul sa inmaneze clientului acest tip de asigurare(al creditului practic)? Banca se obiga se specifice in termeni legali cazul in care clientul refuza semnarea unei asigurari de viata?
Va rog sa-mi sp-uneti unde pot gasi mai multe informatii despre politica bancilor si a politelor de asigurare de viata.
De curand am descoperit ca nici eu nu am la dosar un duplicat al politei de asigurare pt creditul pe care il am! Mi-a fost transmis un e-mail(in urma cererii unui duplicat)in care este specificat:"invaliditate sau accident" Aceeasi intrebare: Ce cazuri implica "aciident"-ul?
Ce putem face noi,ca urmasi ai domnului "N" pentru obtinerea mai multor informatii?(specific ca acest credit a fost facut impreuna cui sotia,insa rata actuala nu se injumatateste chiar daca persoana a decedat,iar sotia ramane cu aceesi valoare a ratelor lunare).
Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate si liniste sufleteasca!
Josephine.
Mai mult decat atat Polita mea de asigurare este o foaie A4 in care nu este specificat prin definitie nici un termen.Nu este specificat decat : "Fac parte integranta si completeaza prezenta Polita Conditiile Generale privind Asigurarea de Deces,Conditii Speciale privind Invaliditatea Permanenta Totala precum si anexele: ____________".Asta este tot ce scrie.Am solicitat bancii sa-mi puna la dispozitie Conditiile Generale privind Asigurarea de Deces,intrucat nu am fost informata asupra acestora(desi in polita se afla scris ca am fost),insa nu sub semnatura mea!Oricum este suficient faptul ca au comis fals in acte si s-au folosit de semnatura mea pentru a incasa banii pt asigurare.As vrea sa stiu cum procedez din acest punct.
Multumesc!
Multumesc tuturor pt informatiile oferite.Avocatul va consulta dosarul si ma va indruma mai departe ce este de facut in privinta acestui abuz!
Va doresc o seara placuta!