avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate neplatite de 15 luni
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate neplatite de 15 luni

Am urmatoarea problema:
Am un credit contractat la [editat] si de 15 luni datorita faptului ca am ramas fara loc de munca nu mi-am mai putut plati ratele.
Am primit o instiintare prin care mi se comunica ca mi-au fost luati dintr-un cont banii pe care-i aveam (o suma nesemnificativa - cca 200 ron).
In momentul de fata lucrez cu ziua fara carte de munca. Care credeti ca este urmatorul pas pe care o sa-l faca banca dat fiind faptul ca eu nu am nimic pe numele meu si nu am girat cu nimic? sau ce as putea face eu pentru ca intentionez sa achit acest credit dar in momentul de fata nu am posibilitatea unei rate de 480 ron/luna.
Credeti ca as putea avea o discutie cu cei de la banca si sa le solicit o rata mai mica pe o perioada mai lunga?
Sau cum as putea face pentru ca nu-mi doresc sa ajunga dosarul la firme de recuperare sau altceva si sa mai am si alte costuri pe langa rate.
Multumesc .
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: ContSters139791 , utilizator 12:52, 7 Septembrie 2011
daca e credit fara garantie sigur v-or accepta orice varianta sa-si vada banii
puteti face o solicitare scrisa catre banca pt reesalonarea creditului.
Multumesc pentru raspuns si in acelasi timp as mai avea rugamintea sa-mi dati un sfat.
Parintii mei detin un teren care este pe numele lor dar care ar fi dispusi sa mi-l dea mie. Eu la randul meu as fi dispus sa dau terenul bancii (pentru ca nu am gasit pe nimeni interesat sa-l cumpere in aceasta perioada) si sa se stinga datoria.
Credeti ca ar putea fi o varianta? Cum sa procedez?
Nu, ori lasati terenul pe numele parintilor, ori, daca vreti sa achitati banca, incercati sa gasiti un cumparator si vand parintii direct.
Banca nu va ia terenul, il va executat silit ( daca va fi in proprietatea dvs), pe un pret de nimic
mergeti la banca , faceti cerere de reesalonare in dublu exemplar din care unul sa ramana la dvs si cu numar de intrare. Terenul nu il treceti pe numele dvs pana nu platiti datoria, banca il va executa, va primi pe el un pret derizoriu, care poate nici nu va acoperi cheltuielile cu evaluarea si executarea silita, si riscati sa ramaneti in continuare cu datorii, vindeti terenul si achitati datoria.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu daca banca imi poate face executare silita celbun celbun buna ziua ma numesc florin am 3 credite la [BANCA1] si am remas restant la [EDITAT] si mai am de plata injur de 1200 ron si la [EDITAT] in valuare de 1600 ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua! Am un credit de nevoi personale cu ipoteca obtinut in anul 2008.Am ajuns la un moment in care nu mai pot face fata ratelor si din acest motiv as ... (vezi toată discuția)
In ce conditii, pot vinde un apartament ipotecat? nana_geny nana_geny Buna seara, Imi permit sa va deranjez cu o problema foarte delicata.In urma cu 3 ani, cumnata mea a facut un imprumut foarte mare (in jur de 50.000 euro, ... (vezi toată discuția)