avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident masina cu cetatean italian
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident masina cu cetatean italian

In urma cu ceva vreme am avut un accident de masina cu un cetatean italian domiciliat in Romania. Eu am fost vinovat si am asigurare facuta in Germania.

Am facut constatarea pe cale amiabila, i-am dat asigurarea mea. Problema este ca pana acum el nu a reusit sa isi repare masina. Cei de la asigurari tot trag de timp. Acum italianul ma ameninta ca daca nu se rezolva repede problema o sa ma dea in judecata in Italia, nu in Romania. As vrea sa stiu daca se poate asa ceva si care vor fi consecintele pentru mine. Repet, eu i-am dat asigurarea, am vorbit cu reprezentanta din Romania a celor de la asigurari, i-am raspuns intotdeauna la telefoane italianului.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 20:57, 5 Septembrie 2011
unde a avut loc accidentul?
unde sunt inmatriculate cele 2 autovehicule?
Accidentul a avut loc in Romania, masina victimei este inmatriculata in Italia, iar a mea in Germania.
Dat fiin faptul ca masina este inmatriculata in Italia va poate actiona in judecata in Italia numai ca ar trebui sa actioneze in judecata asiguratorul dv RCA si in caz ca va actioneaza pe dv atunci chemati si dv in solidar asiguratorul dv RCA. An gajati-va un avocat si atunci el va prelua toate problemele dv si o sa va reprezinte in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda penala chiar daca partile s-au inteles, in caz de accident auto stereoscopic stereoscopic Buna ziua, As dori daca este posibil sa ma lamuriti si pe mine cu niste chestiuni. Povestea mea este urmatoarea: In urma cu cateva saptamani am fost implicat ... (vezi toată discuția)
Rca incheiat in romania pentru o masina inmatriculata in italia. inselaciune sau raspundere civila delictuala? alex_007 alex_007 Buna ziua, Am si eu o speta mai ciudata şi mi-ar prinde bine cateva sfaturi. O persoana incheie un rca in romania pentru o masina inmatriculata in italia. ... (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate. branimir branimir pe data de 12 decembrie 2009 am avut un accident de circulatie la iesirea din localitate.Domnul conducea pe drum cu prioritate eu m-am oprit la cedeaza ... (vezi toată discuția)