Pe 2 ianuarie 2011 am nascut, am ales optiunea de a sta in concediu crestere copil un an iar de la 1 sept m-am intors la serviciu. Seful meu mi-a comunicat ca de la 1 septembrie (culmea, de cand m-am intors eu) s-a modificat grila de target si daca in decurs de 6 luni nu se ajunge la respectivul target, ma va demite. Cineva, nu stiu cat de adevarat este, mi-a spus ca daca ai ales sa stai acasa un an si te intorci mai devreme la serviciu, pe langa faptul ca pana la implinirea varstei de doi ani a copilului, vei beneficia de sumplimentul de 500 lei, angajatorul nu are voie sa te dea afara si nici 6 luni dupa. As dori sa stiu daca este adevarat, si daca nu, pe ce motiv ma poate demite, tinand cont ca nu am semnat nimic, decat fisa postului, acum 3 ani, si-n care nu este specificat niciun target, decat tot ceea ce fac si acum.
Multumesc anticipat
1. Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara obtin venituri supuse impozitului, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 500 lei pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
2. Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Aceasta interdictie se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.
(OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr.132/2011).
Noua lege ccc
cameliadeac
Buna ziua,
Am o fetita născută pe 15 iulie 2015. Eu sunt in ccc, optiunea 1 an.
1. Cand trebuie sa ma întorc astfel încât sa beneficiez de inserție si ... (vezi toată discuția)