avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

Buna seara!
Sunt cadru didactic si vreau sa depun dosar ptr somaj. Intrebarea este daca am posibilitatea sa mai predau cateva ore (4) la o scoala si sa fiu remunerata la plata cu ora in conditiile in care voi fi somera?
Va multumesc.
sawer a scris:

Buna seara!
Sunt cadru didactic si vreau sa depun dosar ptr somaj. Intrebarea este daca am posibilitatea sa mai predau cateva ore (4) la o scoala si sa fiu remunerata la plata cu ora in conditiile in care voi fi somera?
Va multumesc.

Se poate cumul indemnizatia de somaj cu venituri lunare din activitati autorizate potrivit legii mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare ... in prezent, valoarea acestuia este de 500 lei .

Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art.15
...
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.
Am fost azi la scoala si directorul mi-a spus ca a sunat la fortele de munca si i-a spus ca trebuie sa aleg intre a lua somaj si sa predau cele 4 ore care le mai au la dispozitie. Am optat pt somaj, iar orele le-a dat la altcineva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj si alte venituri silviu35 silviu35 SOMAJUL meu este de 420 lei dar am o problema. AM lucrat citeva ore la o asociatie mia dat 50 lei a facut proces verbal ptr reparatii si sa aiba acoperire ... (vezi toată discuția)
Conventia civila de prestari servicii yztuc yztuc sunt somer si vreau sa va intreb: Daca inchei conventia civila de prestari servicii pentru 2 ore pe zi, 300 lei pe luna, mai primesc ajutorul de somaj? (vezi toată discuția)
Somaj VeroRAM VeroRAM Buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o lamurire legata de somaj . Deocamdata sunt in somaj . Daca inchei un contract de munca part-time (4 ore pe zi ... (vezi toată discuția)