Buna ziua, as dori sa va adresez mai multe intrebari privind somajul. Sunt proaspat absolventa de facultate si as dori sa-mi depun actele pentru somaj. Intrebari:
1. Trebuie sa-mi vizez carnetul de somer (sau cum s-o numi) in fiecare luna?
2. Daca doresc sa-mi schimb resedinta din Satu Mare la Cluj pot sa-mi mut si somajul aici?
3. Am citit pe internet si ca " Pe langa prima de incadrare mai este si prima de instalare care se acorda persoanelor care in perioada in care beneficiaza de indemnizatia de somaj se incadreaza intr-o alta localitate si care isi schimba domiciliul sau resedinta , primesc o prima de instalare acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj a 7 salarii minim brute pe tara in vigoare la data incadrarii. " , mai e valabila legea aceasta sau nu?
4. Ce inseamna servicii gratuite la angajare?
Va multumesc anticipat :)
Somaj
madaroxy
Am si eu o intrebare.....Am inteles ca daca esti in somaj (proaspat absolvent) si iti gasesti un loc de munca in alt judet decat cel de resedinta....acest fapt ... (vezi toată discuția)
Nelamurire
lavinia10
Buna,
Am auzit recent ca exista un ajutor acordat de stat pentru tinerii proaspat absolventi, angajati in alta localitate decat cea de resedinta, daca are ... (vezi toată discuția)