avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de somaj 2011 pentru proaspat absolventi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de somaj 2011 pentru proaspat absolventi

Buna ziua, as dori sa va adresez mai multe intrebari privind somajul. Sunt proaspat absolventa de facultate si as dori sa-mi depun actele pentru somaj. Intrebari:
1. Trebuie sa-mi vizez carnetul de somer (sau cum s-o numi) in fiecare luna?
2. Daca doresc sa-mi schimb resedinta din Satu Mare la Cluj pot sa-mi mut si somajul aici?
3. Am citit pe internet si ca " Pe langa prima de incadrare mai este si prima de instalare care se acorda persoanelor care in perioada in care beneficiaza de indemnizatia de somaj se incadreaza intr-o alta localitate si care isi schimba domiciliul sau resedinta , primesc o prima de instalare acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj a 7 salarii minim brute pe tara in vigoare la data incadrarii. " , mai e valabila legea aceasta sau nu?
4. Ce inseamna servicii gratuite la angajare?
Va multumesc anticipat :)
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 23:28, 5 Septembrie 2011
1.da
2da
3
depinde daca are bugetul bani
4 depinde de fiecare angajator
ex analize medicale,etc,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Student la prima angajare, mi-am găsit un loc de muncă la peste 50 km distanță de domiciliu. pot beneficia de primă de angajare? KSA1996 KSA1996 Buna ziua, sunt student proaspat absolvent(pana acum 2 luni), nu am lucrat in Romania pana in prezent. Mi-am gasit un loc de munca la peste 50km distanta de ... (vezi toată discuția)
Somaj madaroxy madaroxy Am si eu o intrebare.....Am inteles ca daca esti in somaj (proaspat absolvent) si iti gasesti un loc de munca in alt judet decat cel de resedinta....acest fapt ... (vezi toată discuția)
Nelamurire lavinia10 lavinia10 Buna, Am auzit recent ca exista un ajutor acordat de stat pentru tinerii proaspat absolventi, angajati in alta localitate decat cea de resedinta, daca are ... (vezi toată discuția)