avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

Am si eu o intrebare.....Am inteles ca daca esti in somaj (proaspat absolvent) si iti gasesti un loc de munca in alt judet decat cel de resedinta....acest fapt ducand si la obtinerea unei vize de flotant sau la schimbare buletinului pe noul judet ....... contractul de munca la firma angajatoare fiind pe perioada nedeterminata....trebuie sa intrerupi somajul, iar statul iti acorda 4000 ron ca un fel de ajutor???????Acest lucru l-am auzit de la un amic care si-a gasit de lucru in alt judet. Este adevarat?????Se poate asa ceva????
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 14:09, 9 Noiembrie 2009
Primă de încadrare egală cu de 7 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării

Art. 75 L. 76/2002

- se acorda persoanelor care se încadrează din şomaj într-o alta loc. şi ca urmare a angajării îşi schimba domiciliul stabil

- dacă cererea a fost depusă în termen de maxim 12 luni de la angajare
Daca esti somer si te angajezi trebuie intrerupt somajul. Ajutorul de la stat de 4.000 lei se acorda firmei angajatoare, nu somerului.
indicatorului social de referinţă în vigoare este de 500lei

adica veti primi 3500lei, prima de instalare =D>
adutescu a scris:

Daca esti somer si te angajezi trebuie intrerupt somajul. Ajutorul de la stat de 4.000 lei se acorda firmei angajatoare, nu somerului.

oare art 75 din legea 76/2002 ce prevede?

binenteles ca angajatul primeste banii...
pana la urma cine primeste banii eu ca angajat, sau firma angajatoare???

Alte discuții în legătură

Beneficiez de prima de incadrare? ANTRENORU ANTRENORU Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez ... (vezi toată discuția)
Prima de incadrare si prima de instalare OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm (vezi toată discuția)
Prima de instalare = 7 salarii? dmh dmh daca am fost concediat si mi-am gasit loc de munca intr-un alt judet, este adevarat ca pot primi o prima de instalare = cu 7 salarii? Daca \"da\", va rog ... (vezi toată discuția)