avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de instalare = 7 salarii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de instalare = 7 salarii?

daca am fost concediat si mi-am gasit loc de munca intr-un alt judet, este adevarat ca pot primi o prima de instalare = cu 7 salarii? Daca "da", va rog spuneti-mi in ce conditii? -multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 00:43, 27 Mai 2009
1. Trebuie sa fiti somer indemnizat ( adica sa primiti somaj ) la data angajarii in alt judet
2. Mergeti la AJOFM -ul de unde luati somaj si cereti repartitie
3. Va incadrati in judetul celalalt
4. Va schimbati domiciliul
Baza legala: Legea 76/2002:
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
indicatorul social de referinta = 500 lei
Aceasta inseamna o suma de 3.500 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de incadrare si prima de instalare OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI daca un somer se angajeaza la o distanta mai mare de domiciliu are dreptul la compensatii banesti din partea ajofm (vezi toată discuția)
Beneficiez de prima de incadrare? ANTRENORU ANTRENORU Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez ... (vezi toată discuția)
Somaj madaroxy madaroxy Am si eu o intrebare.....Am inteles ca daca esti in somaj (proaspat absolvent) si iti gasesti un loc de munca in alt judet decat cel de resedinta....acest fapt ... (vezi toată discuția)