avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare RCA

Masina mea a fost lovita de o persoana cu asigurare RCA. Am deschis dosar de dauna la asiguratorul vinovatului , dar acesta nu vrea sa repare masina la service-ul dealerului de la care am cumparat masina.Masina mea este in garantie si as putea pierde garantia daca nu respect conditia dealerului privind service-ul. Am solicitat asiguratorului sa-mi returneze Constatarea amiabila dar acesta refuza . Va rog sa ma ajutati , nu stiu ce sa mai fac.
Cel mai recent răspuns: OlteanuCoca , utilizator 13:10, 11 Septembrie 2011
Va recomand sa reparati autoturismul in asa fel incat sa nu pierdeti garantia, achitati Dvs. si pastrati documentele de plata si factura, solicitati asiguratorului decontarea. In caz de refuz (de regula "partial") apelati la un avocat pentru a va consilia in etapele de parcurs intr-un eventual litigiu. Romanii spuneau ca "cine vrea pace trebuie sa se pregateasca de razboi"...

Succes!
Incercati sa solicitati asiguratorului o lista agreeata de service-uri si sa incercati sa obtineti de la dealer un acord pentru unul dintre acestea. Ar mai fi o varianta sa reparati masina la service-ul agreeat de dealer, dar trebuie ca si asiguratorul sa accepte devizul de reparatii.
Reparatia autoturismului o puteti face la orice service autorizat. Dar daca service-ul la care doriti sa efectuati reparatia nu are contract de decontare directa cu asiguratorul la care ati deschis dosarul de dauna problema se complica putin. Exista doua posibilitati. Prima - achitati Dvs costul reparatiei si cu factura va prezentati la asigurator pentru recuperarea sumei platite. A doua - prezentati factura direct asiguratorului si asteptati ca acesta sa faca plata reparatiei service-ului, dupa care puteti sa va scoateti autoturismul din service.
Decizia va apartine.
Succes!

Daca masina este in garantie, asiguratorul vinovatului este obligat sa va respecte optiunea. Chemati asiguratorul la conciliere si daca nu va intelegeti faceti o reclamatie La CSA si in final daca nu se rezolva nici asa apelati la ajutorul unui avocat si deschideti un proces asiguratorului. Daca ati fi avut o polita CASCO ar fi fost rezolvata problema.
Va multumesc pentru raspuns . Pina la urma problema a fost rezolvata ,asiguratorul a fost de acord.

Alte discuții în legătură

Service vs bani Pepeneata Pepeneata Buna ziua am si eu o nelamurire , dosarul de dauna s-a aprobat dupa o plangerel la csa , si m-au trimis in service-ul unde am facut devizu tot de ei am fost ... (vezi toată discuția)
Dosar de dauna neaprobat de asigurator dar service-ul a facut reparatia fara acordul meu bogdan.voinea bogdan.voinea As dori sa depun o reclamatie pentrul abuzul celor de la service-ul [editat - Regulamentul forumlui nu permite postarea numelor persoanelor fizice sau jurdice ... (vezi toată discuția)
Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)